in

7 ξεκάθαρα σημάδια ότι είστε ερωτευμένη με έναν πραγματικά δύσκολο άνθρωπο

Όταν τον πρωτοσυναντήσατε σας φάνηκε γεμάτος αυτοπεποίθηση, γοητευτικός και ανεξάρτητος. Τώρα θα τον χαρακτηρίζατε ιδιότροπο.

Ή ίσως όταν πρωτογνωριστήκατε σας φάνηκε μυστηριώδης, ευχάριστα απρόβλεπτος και σαγηνευτικός.
Τώρα σας φαίνεται σαν εξωγήινος!

Οι σχέσεις μεταξύ αγάπης και μίσους μπορεί να φαίνονται αστείες και ρομαντικές στις ταινίες αλλά στην πραγματική ζωή σπέρνουν τον όλεθρο στην ψυχική σας υγεία. Κάθε φορά που μπλέκετε με έναν δύσκολο άνθρωπο, χρειάζεται συνεχώς να αμφισβητείτε τη λογική σας και να προσπαθείτε να βρείτε λύσεις ακόμη και στα πολύ απλά θέματα της καθημερινότητας. Είναι ακόμη πιο δύσκολο αν αυτός ο δύσκολος άνθρωπος δεν είναι ένα άτομο με το οποίο έχετε απλά μια σχέση – χωρίς να σας δεσμεύει τίποτα περισσότερο – αλλά ο σύζυγός σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε για τους δύσκολους ανθρώπους ότι αυτή η δύσκολη και ορισμένες φορές δύστροπη συμπεριφορά τους, είναι αποτέλεσμα πρόωρων καταστάσεων της ζωής τους. Βλέπετε το θέμα δεν είναι ότι ο καλός σας δεν θέλει να καταλάβει ορισμένα απλά πράγματα, το θέμα είναι ότι δεν μπορεί. Και ούτε είναι στο δικό σας χέρι να διορθώσετε την κατάσταση και κατά κάποιον τρόπο να τον «στρώσετε», όπως συνηθίζουμε πολλές φορές να λέμε οι γυναίκες.

Ναι είναι απογοητευτικό. Ναι μπορεί να σας λυγίσει αλλά πρέπει να είστε συγκρατημένη. Προσπαθείτε να τον καταλάβετε, τον δικαιολογείτε, του δίνετε χρόνο και χώρο, τον υποστηρίζετε και παραδίνεστε. Δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις γιατί τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι εξοργιστικό γιατί πολλές φορές τα συναισθήματα είναι διφορούμενα γιατί η ευτυχισμένη σχέση στην οποία θέλετε να βρίσκεστε μερικές φορές γίνεται δυστυχισμένη και μάλιστα χωρίς ελπίδα στον ορίζοντα.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να κατηγορείτε τον εαυτό σας, ούτε να σκέφτεστε ότι ίσως θα έπρεπε να έχετε μεγαλύτερη υπομονή και κατανόηση . Δεν είστε εσείς η πηγή του προβλήματος. Θα πρέπει να δείτε πιο καθαρά αυτή τη σχέση και πιθανότατα να πάρετε κάποια βοήθεια στη διαχείριση της σχέσης σας. Τα επτά σημάδια θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν ο σύντροφός σας είναι ένας πραγματικά δύσκολος άνθρωπος.

Οι δύσκολοι άνθρωποι…
Σας κάνουν συχνά να αναρωτιέστε αν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε. Συχνά λέτε στον εαυτό σας ότι αισθάνεστε ασφαλής μαζί του, αλλά το ίδιο συχνά βρίσκετε ρωγμές στα θεμέλια της σχέσης και χάνετε την εμπιστοσύνη σας.

Επικοινωνούν πολύ δύσκολα. Στην πραγματικότητα η επικοινωνία μαζί τους είναι ασαφής . Τίποτα δεν φαίνεται μόνιμο. Τα πάντα είναι ρευστά. Οι αποφάσεις που έχετε την εντύπωση ότι πήρατε από κοινού αλλάζουν, αναιρούνται ή ματαιώνονται.

Δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να σταματήσουν τις συγκρούσεις. Ίσα ίσα που νομίζετε ότι τις επιδιώκουν. Ναι, έχετε δίκιο, αυτοί οι άνθρωποι ευδοκιμούν στις συγκρούσεις και θέλουν να κρατούν τα πράγματα σε μια κατάσταση διαρκούς χάους.

Δεν σας αφήνουν να τους πλησιάσετε συναισθηματικά. Κάθε φορά που έρχεστε λίγο πιο κοντά, κάνουν κάτι ώστε να σπάσουν αυτή τη σύνδεση. Ωστόσο, περιέργως, θα σας πουν ότι εσείς είστε εκείνη που είναι συναισθηματικά απόμακρη. Οι άνθρωποι με αυτά τα χαρακτηριστικά φοβούνται την εγγύτητα και τη δέσμευση.

Σας κατηγορούν για τα πάντα. Είναι πάντα δικό σας το λάθος. Οι ίδιοι ποτέ δεν κάνουν λάθη. Αν, κατά τύχη, δεν είστε εσείς η υπεύθυνη για κάτι, τότε φταίει το timing, η οικογένεια, ο εργοδότης, η κυβέρνηση, ο Θεός. Το να προσπαθείτε να τους συνετίσετε, είναι κουραστικό. Δεν θα τα καταφέρετε γιατί πολύ απλά ποτέ δεν κάνουν λάθος και ποτέ δεν έχουν άδικο.

Επικεντρώνονται στα συναισθήματα και όχι στην πράξη. Η απάντηση τους σε κάθε κατάσταση είναι πώς αισθάνονται γι΄αυτό και δεν επικεντρώνονται στο τι πραγματικά συνέβη. Κάνουν επίσης υποθέσεις και εικασίες σχετικά με τις ιδέες σας, τα συναισθήματα, τα κίνητρα και τις ανάγκες. Δεν θα σας ρωτήσουν ποτέ ευθέως για κάτι επειδή πιστεύουν ότι σας ξέρουν καλύτερα απ’ ότι γνωρίζετε εσείς η ίδια τον εαυτό σας.

Λειτουργούν υπό τον φόβο ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κάθε διαφωνία είναι ένας πιθανός πόλεμος. Φοβούνται κάθε συνομιλία που δεν μπορούν να ελέγξουν . Γι’ αυτό τίποτα δεν είναι ποτέ δικό τους λάθος.

Αν αισθάνεστε ότι αναγνωρίζετε σε αυτά τα χαρακτηριστικά στον σύντροφό σας, μην πανικοβάλλεστε. Αν τον αγαπάτε πραγματικά, η σχέση σας θέλει προσπάθεια και δουλειά, ίσως και κάποια ειδικευμένη βοήθεια για να αλλάξει ο τρόπος σχέσης και να δημιουργηθούν κάποια καινούργια πρότυπα αλληλεπίδρασης. Στην τελική αν εξακολουθείτε να τον θεωρείτε γοητευτικό και μυστηριώδη, ίσως και να αξίζει ο κόπος.

Πηγή 

Έχασα το γιο μου έξω από το σπίτι ενώ έπαιζε με φίλους του. Να μην το ζήσει ούτε ο εχθρός μου!

Συλλεκτικό κέρμα των 2 ευρώ που κοστίζει μέχρι και 29€