in

6+1 φυσικοί τρόποι για να κάνετε τα νύχια σας να μην μεγαλώνουν προς τα μέσα. Ο 2ος είναι σωτήριος!

Τα νύχια των ποδιών που μεγαλώνουν προς τα μέσα είναι ενοχλητικά και επώδυνα!

Μια μικρή ενόχληση μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο δάχτυλο, ακόμα και να οδηγήσει σε λοίμωξη του οστού, σύμφωνα με τη κλινική Mayo.

Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, αν η περιοχή μολυνθεί. Η προβληματική περιοχή πρέπει να θεραπευτεί άμεσα. Πως όμως αποκτάμε ένα νύχι που αναπτύσσεται προς τα μέσα;

Κάθε δάχτυλο που έχει νύχι μπορεί να μεγαλώσει προς τα μέσα. Αλλά συνήθως είναι το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Και η γενετική παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά άλλοι παράγοντες που το προκαλούν είναι:

Ακατάλληλα υποδήματα

Τα παπούτσια εκτός από όμορφα πρέπει να είναι και άνετα. Πολλοί προτιμούν συγκεκριμένο στυλ υποδημάτων και φοράνε και μικρότερο μέγεθος. Η άκρη του νυχιού τότε μπορεί να εισχωρήσει στο δέρμα και με τον καιρό το αποτέλεσμα θα είναι νύχια που μεγαλώνουν προς λάθος κατεύθυνση. Πάντα να βεβαιώνεστε ότι τα παπούτσια σας είναι άνετα και το σωστό μέγεθος.

Λάθος περιποίηση νυχιών

Κόψτε τα νύχια των ποδιών σας σε ίσια γραμμή, και όχι σε στρογγυλεμένη όπως στα νύχια των χεριών. Τα νύχια μπορούν να μεγαλώσουν προς τα μέσα όταν κόβονται με λάθος τρόπο.

Τραυματισμοί

Αν χτυπήσετε τα δάχτυλα των ποδιών, μπορεί να προκαλέσει στο νύχι να μπει κάτω από το δέρμα, και το δέρμα να μεγαλώσει πάνω από το νύχι.

Διαβήτης

Πολλοί διαβητικοί δεν έχουν αίσθηση των ποδιών τους και έτσι ο παραμικρός τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Τα πιο κοινά συμπτώματα όταν ένα νύχι μεγαλώνει προς τα μέσα είναι:

  • Πόνος στο νύχι/ερεθισμός – ευαισθησία στο άγγιγμα.
  • Το δάχτυλο πρήζεται και κοκκινίζει.
  • Έκκριση αίματος και πύον.

Αν βιώνετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, τότε πιθανόν έχετε νύχι που μεγαλώνει προς τα μέσα. Πρέπει να δράσετε γρήγορα για να μη χειροτερέψει το πρόβλημα.

Να τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε το νύχι να μεγαλώνει προς τα μέσα με φυσικά γιατροσόφια στο σπίτι σας:

1. Ποδόλουτρο

 

Είναι πολύ αποτελεσματικό. Τα τακτικά ποδόλουτρα θα μαλακώσουν το δέρμα σας και θα αποτρέψουν τα νύχια να μεγαλώνουν προς τα μέσα. Μουλιάξτε τα πόδια σας σε ζεστό ή καυτό νερό 2-4 φορές εβδομαδιαίως για 20 λεπτά τη φορά.

Επίσης, ρίξτε θαλασσινό αλάτι για να μαλακώσετε το δέρμα των ποδιών και τα νύχια και είναι ένας σπουδαίος τρόπος να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα! , use Epsom salts to further soften the foot skin and the toenails. This is actually a great way to relax after a long day as well

2. Βαμβάκι

Κάντε ποδόλουτρο, και μόλις μαλακώσουν τα νύχια, πάρτε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε ανάμεσα στις παλάμες σας για να αποκτήσει μακρόστενο σχήμα. Βάλτε το κομμάτι ανάμεσα στο δέρμα και το προσβεβλημένο νύχι.

Αν πονάτε, τότε το καλύτερο είναι να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο. Αλλά αν δεν υπάρχει πόνος, τότε θα νιώσετε ανακούφιση από την εκτόνωση της πίεσης. Το νύχι δε θα πιέζει πια το δέρμα σας. Κρατήστε το βαμβάκι μέχρι το επόμενο ποδόλουτρο.

3. Επιπρόσθετα σπιτικά γιατροσόφια για την ανακούφιση του πόνου

Ο πόνος είναι ένα σπουδαίο ζήτημα όσον αφορά τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Να μερικά γιατροσόφια για να τον αντιμετωπίσετε:

Μηλόξιδο

Σε ένα βαμβάκι ρίξτε λίγο μηλόξιδο και εφαρμόστε το απευθείας πάνω στο προβληματικό νύχι. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα λοίμωξης της περιοχής.

Έλαιο ευκαλύπτου

Βουτήξτε ένα βαμβάκι σε έλαιο ευκαλύπτου. Τρίψτε απαλά τη προσβεβλημένη περιοχή. Θα απαλύνει τον πόνο και θα αποτρέψει πιθανή μόλυνση.

Φέτες λεμονιού

Τρίψτε μια φέτα λεμονιού στην προβληματική περιοχή και πιέστε απαλά το νύχι που μεγαλώνει προς τα μέσα. Δέστε το με έναν επίδεσμο και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Αυτό μπορεί να καταπολεμήσει και να αποτρέψει πιθανή μόλυνση.

Μη περπατάτε πολύ όσο θεραπεύετε το νύχι σας και πάντα φοράτε υποδήματα που είναι ασφαλή και άνετα. Αν τα πράγματα χειροτερέψουν επισκεφτείτε το γιατρό σας.

πηγή : athensmagazine

Κορονοϊός: 97 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις μέρες

Παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά που χάθηκαν με τα χρονιά