in

24χρονη πήρε πτυχίο Νομικής στα 3.5 χρόνια, ξαναέδωσε Πανελλήνιες και μπαίνει Ιατρική

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών διαβάζουμε inspirational ιστορίες ανθρώπων που έθεσαν στόχους, έβαλαν τα δυνατά τους να τους πετύχουν και το κατάφεραν. Πέρα ότι χαιρόμαστε πολύ για αυτούς κι ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια, τους ευχαριστούμε κιόλας, γιατί μας αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ούτε καν δύσκολο. Χρειάζεται θέληση, πρόγραμμα και οργάνωση και τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!

Κρατάμε λοιπόν το story της Φωτεινής Μανούκα από τις φετινές Πανελλήνιες, μιας και έκανε κάτι που για πολλούς μοιάζει ακατόρθωτο ή πολύ απλά δεν περνάει καν από το μυαλό.

Η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη έδωσε φέτος δεύτερη φορά εξετάσεις. Λίγα χρόνια νωρίτερα το είχε ξανακάνει σαν μαθήτρια ΓΕΛ, πετυχαίνοντας το στόχο της και μπαίνοντας στη Νομική Σχολή. Καταλαβαίνουμε την κλίση της και το πείσμα της να βγάλει τη σχολή, από το γεγονός ότι πήρε πτυχίο στα 3,5 χρόνια! Ωστόσο, δε σταμάτησε εκεί και κυνήγησε ένα ακόμα όνειρό της.

Το πιο αξιοσημείωτο και παράδοξο κομμάτι είναι πως το δεύτερο όνειρό της δεν είχε καμία σχέση με τη Νομική, ούτε καν με το… ίδιο επιστημονικό πεδίο. Η Φωτεινή κινήθηκε σε τελείως άλλη κατεύθυνση και έβαλε πλώρη για πτυχίο στην… Ιατρική, με το ένα βήμα να ολοκληρώνεται επιτυχώς!

Συγκεκριμένα, η 24χρονη απόφοιτος Νομικής γράφτηκε στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης (στον τομέα υγείας και ευεξίας), έδωσε Πανελλήνιες και συγκέντρωσε τρία 20άρια και ένα 19,5, που της χαρίζουν την εισαγωγή στην Ιατρική. Όπως η ίδια είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Στα 18 έχεις διάφορες επιλογές στο μυαλό σου αλλά σκέφτεσαι ποιος στόχος ίσως είναι πιο εύκολος να επιτευχθεί ή είναι πιο συμβατός με την ηλικία που βρίσκεσαι. Μπήκα λοιπόν στη διαδικασία να επιλέξω ανάμεσα στη Νομική και την Ιατρική κι επέλεξα την πρώτη αφού τότε μού φαινόταν πιο συμβατή.

«Έτσι κι αλλιώς τελείωσα νωρίτερα και σκέφτηκα να κάνω και το άλλο μου όνειρο πραγματικότητα. Αμφιταλαντευόμουν και ήταν η τελευταία μέρα για τις εγγραφές στο ΕΠΑΛ, οπότε ήταν σαν ένα σημάδι ότι έπρεπε να πάω», προσθέτει.

Έπρεπε να ακροβατώ ανάμεσα στα δύο. Το πρωί να είμαι στα δικαστήρια και το βράδυ μαθήτρια στα σχολικά θρανία.

Η Φωτεινή κάνει ξεχωριστή αναφορά στους καθηγητές του ΕΠΑΛ, δηλώνοντας πως χάρη στη στήριξη και τη βοήθειά τους έφτασε εδώ χωρίς να χρειαστεί να κάνει φροντιστήρια. «Ύστερα από δύο χρόνια φοίτησης στα ΕΠΑΛ κατάλαβα ότι η δουλειά που γίνεται εδώ είναι σπουδαία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις καινούριες της σπουδές στην Ιατρική, η ίδια λέει πως θα ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο της Βιοηθικής ώστε να συνδυάσει τις γνώσεις κι από τους δύο κλάδους σπουδών της. «Αν κάνουμε ένα βήμα τη φορά δε φαίνεται μακρινός ο στόχος. Μπαίνω αποφασισμένη σε αυτή τη διαδικασία ότι θα τελειώσω αυτή τη σχολή κι ας είναι μακρύς ο δρόμος», σημειώνει.

Στην οικογένεια της Φωτεινής φαίνεται να επικρατεί γενικότερα η αγάπη για μάθηση, αφού οι γονείς της (συνταξιούχοι στρατιωτικοί) ολοκλήρωσαν κι αυτοί με επιτυχία τη δεύτερη τάξη στον τομέα της γεωπονίας και ετοιμάζονται να φοιτήσουν στην τρίτη τάξη από τη νέα σχολική χρονιά.

Πηγή: neopolis.gr

«Έφευγαν» στα 25: Ο γιατρός-πρότυπο που ανακάλυψε τον ύπουλο εχθρό που σκότωνε τους νέους της Νάξου

29 Εκπληκτικές και παράξενες φωτογραφίες που βρήκαμε σήμερα στο διαδίκτυο.