in

15 Σπουδαίοι Λόγοι που το Μεσαίο από τα Αδέρφια είναι ΠΑΝΤΑ το Καλύτερο Παιδί, σύμφωνα με τους Επιστήμονες!

Όντας το μεσαίο παιδί στην οικογένεια, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Είστε κολλημένοι μεταξύ του μεγαλύτερου αδελφού ο οποίος πάντα θα είναι ο πρώτος που θα φθάνει σε οποιοδήποτε σημαντικό ορόσημο και έναν μικρότερο αδελφό ο οποίος θα είναι πάντα το «μωρό» της οικογένειας. Όλα αυτά συχνά σας κάνουν να νιώθετε παραμελημένοι.

Ωστόσο, το μεσαίο παιδί έχει τα δικά του, μοναδικά πλεονεκτήματα. Εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά.

1. Είναι εξειδικευμένοι διαπραγματευτές119

Τα μεσαία παιδιά αντιμετωπίζουν επιπλέον προκλήσεις, όταν θέλουν να πετύχουν κάτι, έτσι πρέπει να αποκτήσουν τις δεξιότητες της χειραγώγησης και της διαπραγμάτευσης. Στην πραγματικότητα, η Katrin Schumann, συγγραφέας του «The Secret Power of Middle Children«, διαπίστωσε ότι το 52% των Αμερικανών Προέδρων ήταν κάποτε τα μεσαία παιδιά της οικογένειας – συμπεριλαμβανομένων των Λίνκολν, Kennedy και Teddy Roosevelt.

2. Είναι οι φύλακες της ειρήνης215

Το να είσαι καλός διαπραγματευτής είναι επίσης πρακτικό για την επίλυση συγκρούσεων. Ο Νέλσον Μαντέλα και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ ήταν και οι δύο μεσαία παιδιά.

3. Είναι ειδικοί όσον αφορά τη δημιουργικότητα320

Τα μεσαία παιδιά έχουν πολύ χρόνο για τον εαυτό τους, το οποίο τους επιτρέπει να αφήσουν την δημιουργικότητά τους να καλπάσει.

4. Αντιμετωπίζουν λιγότερη πίεση4472

Το πρωτότοκο παιδί έχει πάντα το βάρος όλων των προσδοκιών των γονέων του, κυρίως επειδή οι ίδιοι οι γονείς αισθάνονται τόση πίεση όταν μεγαλώνουν το πρώτο τους παιδί. Το τελευταίο συνήθως απλά το κακομαθαίνουν. Το μεσαίο παιδί, όμως, μπορεί να ζήσει μια ωραία, ήσυχη ζωή χωρίς όλη αυτή την πίεση.

5. Γίνονται καλοί σύζυγοι513

Ένας γάμος είναι μια σειρά διαπραγματεύσεων. Ποιος θα βγάλει έξω τα σκουπίδια; Ποιος θα πάει να πάρει τους γονείς; Οι διαπραγματευτικές ικανότητες των μεσαίων παιδιών κάνουν αυτές τις αποφάσεις παιχνιδάκι.

6. Είναι καλοί στο να αυτοσχεδιάζουν ιστορίες6374

Είτε προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή ή να μεταθέσει την ευθύνη, τα μεσαία παιδιά τείνουν να είναι πολύ ικανά στο να σκαρφίζονται τις πιο απίστευτες ιστορίες στο λεπτό.

7. Είναι η «κόλλα» της οικογένειας79

Τα μεσαία παιδιά είναι συνήθως τα αδέρφια που φροντίζουν ότι όλη η οικογένεια εξακολουθεί να συγκεντρώνεται στις γιορτές.

8. Συχνά τραβάνε το πιο κοντό ξυλάκι…8317

Το μεγαλύτερο παιδί την έβγαλε «καθαρή» με πολλά πράγματα που οι γονείς δεν περίμεναν, οπότε τα εφάρμοσαν στο μεσαίο παιδί. Στη συνέχεια, επειδή το μεσαίο παιδί συμμορφώθηκε με τους κανόνες, χαλάρωσαν με τα μικρότερα παιδιά. Δεν το λες και ακριβώς πλεονέκτημα…

9. Γνωρίζουν πως να μοιράζονται

Τα μεσαία παιδιά παίρνουν συνήθως παίρνουν τα πάντα από τον μεγαλύτερο αδερφό – το ποδήλατο, τα ρούχα, τα παιχνίδια, τα πάντα. Έτσι, ξέρουν και πως να μοιράζονται τα πάντα.

10. Εργάζονται σκληρά και διασκεδάζουν ακόμα καλύτερα!97

Ξέρουν πως να δουλέψουν σκληρά, λόγω του πόσο σκληρά έπρεπε να προσπαθήσουν για να αποσπάσουν την προσοχή σε όλη τους τη ζωή. Όταν έρθει η ώρα να διασκεδάσουν όμως, επίσης ξέρουν πως να το κάνουν ακόμη καλύτερα, επειδή μεγάλωσαν «κάτω από το ραντάρ».

11. Έχουν τα οφέλη από τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα αδέλφια10264

Μαθαίνουν από τα λάθη του μεγαλύτερου αδερφού και έχουν την τύχη να είναι ο cool «άλλος» αδερφός για τα μικρότερα αδέλφια τους.

12. Κάνουν ό,τι θέλουν1110

Ποθούν την ανεξαρτησία και συνήθως μετακομίζουν το συντομότερο μπορούν. Δεν είναι ότι δεν αγαπούν τις οικογένειές τους, απλά θέλουν να κάνουν τα δικά τους!

13. Πηγαίνουν με το ρεύμα12273

Μετά από λίγο, τα μεσαία παιδιά απλά συνηθίζουν να ξεπερνούν την απογοήτευσή τους. Ξέρουν ότι πρέπει να διαλέγουν τις μάχες τους και ό,τι δεν χρειάζεται συνεχώς να καυγαδίζουν.

14. Είναι πολύ ακριβείς135

Τα μεσαία παιδιά τείνουν να είναι αρκετά ακριβείς. Αν τους πείτε να περάσουν γύρω στις 8:30, πιθανότατα θα είναι εκεί στις 8:25.

15. Ξέρουν ότι δεν έχουν όλα να κάνουν σχετικά με αυτούς146

Πηγή: fumara.gr

«Τηγανίλα» τέλος: Το έξυπνο κόλπο για να τηγανίζετε ψάρια χωρίς να μυρίζει η κουζίνα σας

Αυτές οι 20 φωτογραφίες θα σας φτιάξουν πραγματικά τη μέρα!