in ,

13 Εξωπραγματικά γεγονότα για τα ζώα που δεν θα πιστεύετε ότι είναι αληθινά, αλλά ισχύουν 100%.

Μοιραζόμαστε τον πλανήτη με υπέροχα και παράξενα πλάσματα, αλλά πόσα ξέρουμε γι’αυτά; Διαβάστε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα γεγονότα που δεν γνωρίζαμε για τα ζώα.

13. Οι κατσίκες έχουν προφορά. Έρευνα έδειξε ότι, όπως στους ανθρώπους, οι φωνητικές κλίσεις στις κατσίκες μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με το περιβάλλον και τον χρόνο που περνάνε με άλλες κατσίκες!

12. Οι λύκοι ζευγαρώνουν για μια ζωή. Μια αγέλη λύκων αποτελείται από το κυρίαρχο αρσενικό, το θηλυκό και τα παιδιά τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά συνήθως βοηθάνε με την φροντίδα των μικρότερων.

11. Υπάρχει ένα είδος τσούχτρας που είναι αθάνατη. Μπορεί να αναπαράγει τους ιστούς του σώματος του χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα και στην ουσία μετενσαρκώνεται.

10. Τα σκυλάκια της ράτσας Pug έχουν το καλύτερο συλλογικό παρουσιαστικό προσωπικότητας.

Τα Πάγκ πρώτο έκαναν την εμφάνισή τους δίπλα σε Κινέζους ηγεμόνες κατά τη διάρκεια της δυναστείας Σάνγκ (πριν από το 400 π.Χ.) στην αρχαία Κίνα. Ήταν κατοικίδιο αριστοκρατών αλλά και των μοναχών στο Θιβέτ. Η μαζική εισαγωγή τους στην Ευρώπη έγινε τον 18 αιώνα.

9. Οι πιγκουίνοι κάνουν πρόταση γάμου στα ταίρια τους. Επίσης, βρίσκουν ένα ταίρι για όλη τους την ζωή και όταν επιλέγουν σύντροφο, το αρσενικό δίνει στο θηλυκό ένα πετραδάκι σαν δείγμα της αγάπης του.

8. Οι ελέφαντες έχουν απίστευτες κοινωνικές ικανότητες. Κάνουν τελετές για να καλωσορίσουν πίσω ένα μέλος της οικογένειας που έλειπε για καιρό και κηδείες για τα μέλη που πέθαναν.

7. Οι αγελάδες έχουν καλύτερους φίλους. Μελέτες έδειξαν ότι οι αγελάδες είναι πολύ κοινωνικές και έχουν έναν φίλο που τον προτιμάνε από το υπόλοιπο κοπάδι. Αν χωριστούν από αυτόν τον φίλο, αγχώνονται και στεναχωριούνται.

6. Οι μανάτοι ενέπνευσαν τους μύθους για τις γοργόνες. Όταν τρώνε στην επιφάνεια της θάλασσας, μερικές φορές μπλέκονται φύκια στο κεφάλι τους και μοιάζουν με μακριά μαλλιά. Αυτό, μαζί με την ουρά, έκανε τους ναύτες να νομίζουν ότι είχαν δει γοργόνα.

5. Τα τραγούδια των φαλαινών εξαπλώνονται όπως η μουσική των ανθρώπων. Σε περιοχές όπου ζουν πολλές φάλαινες, τραγουδάνε όλες μαζί ένα τραγούδι το οποίο εξελίσσεται με τον καιρό. Αν είναι αρκετά «πιασάρικο», ταξιδεύει και σε άλλες περιοχές, όπως η ποπ μουσική, με άλλες ομάδες φαλαινών να το μαθαίνουν και να το τραγουδάνε.

4. Τα στρείδια μπορούν να αλλάζουν φύλο. Ανάλογα με το ποιο φύλο είναι χρήσιμο κατά την αναπαραγωγική περίοδο, τα στρείδια προσαρμόζουν το δικό τους.

3. Οι λέαινες μένουν μαζί για μια ζωή. Οι αδερφές λέαινες μένουν μαζί για όλη τους την ζωή. Όταν κάνουν μωρά, μένουν μαζί με τις μαμάδες και τις θείες τους, ενώ τα αρσενικά βγαίνουν και κυνηγάνε.

2. Οι αρσενικοί ιππόκαμποι κυοφορούν τα μωρά τους. Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί. Όταν ζευγαρώνουν, τα αρσενικά κουβαλάνε τα γονιμοποιημένα ωάρια σε έναν σάκο, μέχρι να έρθει η ώρα να γεννηθούν. Επίσης, οι ιππόκαμποι κρατάνε ο ένας την ουρά του άλλου όταν κολυμπάνε, όπως οι άνθρωποι κρατιούνται χέρι χέρι.

1. Τα ζώα δεν μπορούν να τρέξουν για μεγάλες αποστάσεις. Τα περισσότερα ζώα μπορούν να τρέξουν πιο γρήγορα από τον άνθρωπο, γιατί έχουν τέσσερα πόδια. Αλλά όσον αφορά τις μεγάλες αποστάσεις, οι άνθρωποι ξεπερνάνε τα ζώα. Δροσιζόμαστε με το να ιδρώνουμε, όχι τρέχοντας. Οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσουν χαμηλή θερμοκρασία σε ταχύτητες και αποστάσεις που θα υπερθέρμαναν τα ζώα, αναγκάζοντας τα να σταματήσουν. Μπράβο στην εξέλιξη!

Credit: brightside.me

Θανάσης Βέγγος αποφθέγματα

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια σε εξωτερικό χώρο