in

12 Αηδιαστικά αλλά και επικίνδυνα φαγητά που τρώνε οι Άνθρωποι σε όλο τον Κόσμο.

Αν ένα άτομο δεν μπορεί να πει όχι σε ένα βλαβερό, αλλά πολύ νόστιμο πιάτο, δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε. Αλλά πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τρώνε φαγητά με περίεργες μυρωδιές, αμφισβητήσιμη γεύση, και επιπλέον είναι θανατηφόρα; Παρόλα αυτά, η παράδοση μερικές φορές αψηφά την λογική.

Βρήκαμε 12 επικίνδυνα προϊόντα και φαγητά που δεν θα έπρεπε να καταναλώνονται, αλλά κάποιοι επιμένουν να το κάνουν.

Καραμπόλα

Η καραμπόλα με την πρώτη ματιά, φαίνεται αβλαβής ή ακόμη και ευεργετική, επειδή περιέχει πολλή βιταμίνη C. Ωστόσο, η χρήση αυτού του φρούτου αντενδείκνυται για άτομα με γαστρίτιδα ή γαστρικό έλκος και δωδεκαδακτυλικό έλκος, καθώς περιέχει οξαλικό οξύ σε υψηλές συγκεντρώσεις. Αλλά ακόμη και υγιείς άνθρωποι που τρώνε καραμπόλα δεν τους προσφέρει οφέλη, αλλά το αντίθετο: η τακτική κατανάλωσή της μπορεί να αναπτύξει νεφρική ανεπάρκεια.

Ψάρι κέφαλος

Αυτό το ψάρι που μυρίζει άσχημα προέρχεται από την Αίγυπτο και στην πραγματικότητα είναι σάπιο. Κάθε άνοιξη, μετά τις πλημμύρες του Νείλου στις ακτές του ξεβράζονται πολλά νεκρά ψάρια, όμως τα συγκεκριμένα ψάρια είναι αποδεκτό να τρώγονται κατά την Εαρινή γιορτή του Sham el-Nissim. Το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου κάθε χρόνο ζητάει από τους πολίτες να απέχουν από αυτό το πιάτο, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση ακόμα και θάνατο, αλλά η παράδοση δεν είναι ακόμα δυνατόν να σταματήσει.

Βατραχοπόδαρα βουβαλοβάτραχου

Οι μεγάλοι βουβαλοβάτραχοι χρησιμοποιούνται στην αφρικανική και ασιατική κουζίνα, και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για τα πόδια τους. Με την κατάλληλη προετοιμασία ενός πιάτου με αυτά τα αμφίβια δεν είναι επικίνδυνο, αλλά ο μάγειρας πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό το είδος του βατράχου έχει δηλητηριώδες δέρμα, όπως και εσωτερικά όργανα. Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι βουβαλοβάτραχοι μπερδεύονται με άλλα πιο επικίνδυνα είδη, που έχει τραγικές συνέπειες.

Ψάρι φούγκου

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε μην περιλάβουμε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο πιάτο στη λίστα μας. Το ψάρι, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή του φούγκου, περιέχει μία θανατηφόρο δόση τετροδοτοξίνης. Ο Chef, έχει λάβει ειδική εκπαίδευση για να μπορεί να αφαιρεί τα δηλητηριώδη μέρη του ψαριού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, αλλά δεν εγγυάται πλήρη ασφάλεια – κάθε χρόνο στην Ιαπωνία καταγράφονται αρκετές περιπτώσεις δηλητηρίασης με αυτή την λιχουδιά.

Τυρί Casu Marzu

«Casu Marzu» στην μετάφραση από την επίσημη γλώσσα της Σαρδηνίας σημαίνει «σάπιο τυρί» και όντως αυτό είναι. Είναι δύσκολο να πούμε γιατί οι άνθρωποι ξεκίνησαν να μολύνουν την παρασκευή τυριού με προνύμφες μυγών, αλλά πιστεύεται ότι αυτό προσφέρει μια ιδιαίτερη οξύτητα και απαράμιλλη γεύση. Η χρήση αυτού του τυριού μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις, τροφική δηλητηρίαση και τον κίνδυνο μόλυνσης από προνύμφες.

Keluwak

To keluwak δεν είναι ούτε φρούτο και ούτε καρύδι, αλλά ο σπόρος του φρούτου του δέντρου kepayang. Παραδόξως, χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε υδροκυάνιο. Πριν από τη χρήση του, το keluak βράζεται πρώτα και στη συνέχεια θάβεται για 40 μέρες μέσα σε τέφρα και σε φύλλα μπανάνας. Πιστεύεται ότι ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας keluwak γίνεται ασφαλές για κατανάλωση και αποκτά μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Πίτα από κοράκι

Σε ορισμένες περιοχές της Λιθουανίας, πίτα με γέμιση κρέας κορακιού δεν θεωρείται κάτι ασυνήθιστο, αλλά ακόμα το συνιστούσαν στους άνδρες για να αυξήσουν τη δύναμή τους. Όταν η Λιθουανία ήταν μέρος της ΕΣΣΔ, οι αρχές προσπάθησαν να απαγορεύσουν αυτή την παράδοση, καθώς από το κρέας του κορακιού είναι δυνατόν να μεταδώσει διάφορες ασθένειες. Όμως, παρά τον προφανή κίνδυνο, αυτό το πιάτο υπάρχει μέχρι σήμερα – τουλάχιστον σύμφωνα με το National Geographic.

Σούπα από αίμα

Στη κουζίνα του Βιετνάμ για την παρασκευή κάποιας σούπας χρησιμοποιείται αίμα – χήνας, πάπιας ή χοίρου. Πιστεύεται ότι η χρήση του αίματος δίνει δύναμη, όχι μόνο για όσους τρώνε τη σούπα, αλλά και στο πρόσωπο που την ετοιμάζει. Ο κίνδυνος κατανάλωσης τέτοιου πιάτου είναι η μετάδοση ασθενειών. Αλλά οι οπαδοί της αιματηρής σούπας δεν σταμάτησαν ακόμα και όταν ξέσπασε η επιδημία της γρίπης των πτηνών.

Μανιτάρια Paxillus involutus

Αυτό το μανιτάρι είναι δηλητηριώδες, αλλά οι ιδιότητές του δεν εμφανίζονται άμεσα. Ειδικά στη Ρωσία, αυτό παραπλανεί όσους μαζεύουν μανιτάρια και τα καταναλώνουν. Οι τοξίνες που περιέχονται στα μανιτάρια, δεν καταστρέφονται ακόμη και σε δεύτερο βρασμό και μπορούν να συσσωρευτούν στο ανθρώπινο σώμα, προκαλώντας νεφρική ανεπάρκεια.

Igunaq

Το Igunaq είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα των ιθαγενών λαών του Βορρά. Παρασκευάζεται από κρέας ελαφιού ή κρέας φώκιας με ζύμωση. Αλλά το igunaq μπορεί να καταναλωθεί μόνο από όσους έχουν συνηθίσει να το τρώνε από την παιδική ηλικία. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση, ακόμα και θάνατο αν δεν υπάρξει επαρκής ιατρική φροντίδα

Aki

Το aki είναι το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα, παρά το γεγονός ότι είναι τοξικό. Μόνο τα φρούτα θεωρούνται βρώσιμα, αλλά οι σπόροι παραμένουν δηλητηριώδη. Η κατανάλωση του aki μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση γνωστή ως «σύνδρομο Τζαμαϊκανού εμετού».

Σούπα από νυχτερίδα

Σε ορισμένες χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού είναι σύνηθες να τρώνε νυχτερίδες, καθώς συχνά τις ονομάζουν «κοτόπουλο των σπηλαίων». Συχνά, αυτά τα πλάσματα ρίχνονται στη σούπα ολόκληρα, χωρίς να τεμαχίζονται και σε αυτή τη μορφή σερβίρονται στο τραπέζι. Το κρέας τους θεωρείται νόστιμο και τους αποδίδουν θεραπευτικές ιδιότητες. Αλλά στην πραγματικότητα, οι νυχτερίδες μπορεί να είναι φορείς διαφόρων ασθενειών, και η κατανάλωσή τους δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Credit: Adme

Οδυσσέας Ελύτης: Ο Ελληνισμός επέτυχε ως Γένος, αλλά απέτυχε ως Κράτος.

Με αυτόν το πίνακα θα μάθετε αν θα φέρετε στον κόσμο αγόρι η κορίτσι!