in

10 Σχέδια του Χίτλερ που περιγράφουν το τι θα συνέβαινε αν κέρδιζαν οι Ναζί.

Όποτε ακούμε τον όρο Ναζί δεν μπορούμε παρά να συμπεριλάβουμε και τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ στην συζήτηση. Άλλωστε, αυτός ήταν ο εκπρόσωπος των Ναζί την περίοδο της ακμής τους. Μάλιστα, αν είχαν νικήσει θα είχαν εφαρμόσει την περίφημη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Οι Ναζί πάντα ήθελαν να φτιάξουν μια καινούργια φασιστική αυτοκρατορία σε όλη την Ευρώπη. Είχαν ήδη κάνει τα σχέδιά τους, πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν. Τελικά, όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη, αλλά τι θα συνέβαινε αν είχαν κερδίσει οι Ναζί;

Δείτε παρακάτω 10 σχέδια που ήθελαν να εφαρμόσουν οι Ναζί στον κόσμο. Με μερικά από αυτά θα εκπλαγείτε.

10. Ήθελαν να επιστρέψουν την Αμερική στους Ιθαγενείς

Crosscut

Οι Ναζί πάντα σχεδίαζαν να επιστρέψουν την Αμερική στους πραγματικούς της ιδιοκτήτες: τους Ιθαγενείς. Δούλευαν μαζί με μια ομάδα που ονομαζόταν Αμερικανική Ινδική Ομοσπονδία, η οποία ήταν με το μέρος των Ναζί. Λέγεται ότι βρέθηκαν περίπου 750.000 άνθρωποι έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό των Ναζί.

9. Ένας τεράστιος διαστημικός καθρέπτης

Life

Οι Ναζί είχαν τα δικά τους περίεργα σχέδια για το διάστημα και αυτά περιελάμβαναν ένα τεράστιο διαστημικό καθρέφτη. Σχεδίαζαν να φτιάξουν έναν τεράστιο καθρέπτη με διάμετρο τουλάχιστον 1,6 χιλιόμετρα σε τροχιά 35,900 χιλιόμετρων πάνω από τον πλανήτη. Σκοπός τους ήταν να χρησιμοποιήσουν τον καθρέπτη ως μεγεθυντικό φακό. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος τους ενοχλούσε, θα γύριζαν τον καθρέπτη ώστε να πηγαίνουν οι ηλιακές ακτίνες πάνω στον στόχο τους.

8. Η συμφωνία κοινής ευημερίας της Ανατολικής Ασίας

Kendrikdirksen

Οι Ιάπωνες και οι Ναζί είχαν ήδη χωρίσει μεταξύ τους τα μέρη του κόσμου που ήθελαν να πάρουν. Η συμφωνία ανέφερε ότι η Ιαπωνία θα κυβερνά κάθε μέρος του κόσμου ανατολικά του 70ου μεσημβρινού. Μάλιστα, η Ιαπωνία είχε βρει και όνομα για την αυτοκρατορία της: «Η μεγάλη σφαίρα κοινής ευημερίας της Ανατολικής Ασίας.» Το σχέδιο περιελάμβανε κάθε κατακτημένο έθνος να εκπαιδεύεται ως «ηγέτης του λαού του.» Φυσικά, αυτό είχε απώτερο σκοπό να μετατρέψει όλους τους ηγέτες σε μαριονέτες της Ιαπωνίας.

7. Το μεγάλο τείχος της παραγωγής μωρών

Parents Magazine

Η ναζιστική άμυνα ενάντια στη νέα και επερχόμενη ιαπωνική αυτοκρατορία ξεκινούσε στον 70ο μεσημβρινό. Οι Ναζί με την παράνοια που τους χαρακτήριζε πίστευαν, ότι σύντομα θα ξεκινήσει πόλεμος. Άλλωστε, για τον Χίτλερ το να υπάρχουν 2 ηγέτες στον κόσμο δεν ήταν ποτέ καλή ιδέα. Το σχέδιό τους ήταν να κάνουν έναν «ζωντανό τοίχο» αποτελούμενο από Γερμανούς αποίκους, οι οποίοι θα ζούσαν κατά μήκος των συνόρων και θα έπρεπε να αναπαράγονται όσο περισσότερο μπορούν.

6. Θα έκαναν την Αγγλία και τις ΗΠΑ εχθρούς

Listverse

Ο Χίτλερ δεν είχε πει ποτέ ότι ήθελε να εισβάλει στην Αμερική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όταν η Αμερική άρχισε να αλλάζει στάση, όλα άλλαξαν. Ο Χίτλερ άρχισε να αισθάνεται μίσος για τις ΗΠΑ.

«Τα πάντα στην συμπεριφορά της Αμερικής προδίδουν ότι είναι μισή εξιουδαϊσμένη και μισή νεγροποιημένη», ανέφερε ο ίδιος ο Χίτλερ.

Παρόλο που ο Χίτλερ δεν εισέβαλε ποτέ στην Αμερική, πάντα πίστευε ότι η Αμερική και η Αγγλία θα πολεμούσαν μεταξύ τους. «Η Αγγλία και η Αμερική θα πολεμήσουν μεταξύ τους και ο πόλεμος θα γίνει με τόσο μεγάλο μίσος που δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοιό του. Μια από τις 2 χώρες θα πρέπει να εξαφανιστεί», είχε πει ο ίδιος.

5. Ήθελαν να υποδουλώσουν την Ανατολική Ευρώπη

Wikimedia Commons

Εκτός από τους Εβραίους, οι Ναζί ήθελαν να αφανίσουν και τους σλάβικους λαούς της Ανατολικής Ευρώπης. Ολόκληρο το σχέδιο ονομάστηκε Generalplan Ost και περιελάμβανε συστηματικές λειτουργίες για να αφανιστούν οι Σλάβοι. Προφανώς, αν κέρδιζαν οι Ναζί και έπαιρναν την Ρωσία, θα εξόριζαν 31 εκατομμύρια Σλάβους στη Σιβηρία. Εκεί θα έπρεπε να δουλεύουν ως σκλάβοι σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

4. Ήθελαν να σκοτώσουν τον Γκάντι 

Biography

Το 1938, λίγο πριν την έναρξη του πολέμου, ο Χίτλερ έδωσε στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών μια απλή συμβουλή: «Σκότωσε τον Γκάντι. Και αν αυτό δεν αρκεί για να τους υποτάξετε, σκοτώστε και μερικά ηγετικά μέλη του Κογκρέσου.»

Ο Χίτλερ πίστευε ότι οι Βρετανοί ήταν πολύ ανεκτικοί με τις ειρηνικές διαδηλώσεις του Γκάντι και θεωρούσε τους Ινδούς «κατώτερο λαό.»

3. Ήθελαν να υποδουλώσουν όλους άντρες της Βρετανίας

The Day

Καθώς συνεχιζόταν ο πόλεμος, η Βρετανία δεν παραδόθηκε στους Ναζί και αυτό είχε αρχίσει να ενοχλεί τον Χίτλερ. Έτσι, αν η Βρετανία έπεφτε στα χέρια των Ναζί, θα εισήγαγαν έναν ολοκαίνουργιο νόμο σύμφωνα με τον οποίο κάθε άνδρας ηλικίας 17 έως 45 ετών θα έπρεπε να μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ευρώπη. Εκεί θα δούλευαν ως δούλοι. Οι γυναίκες και τα παιδιά θα έμεναν στο σπίτι τους, αλλά τα αγόρια θα ακολουθούσαν την ίδια πορεία μόλις έκλειναν τα 17.

2. Θα άφηναν τους μουσουλμάνους να κυριαρχούν στην Μέση Ανατολή

Heinrich Hoffmann

Ο Χίτλερ είχε φιλικές σχέσεις με τον Μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ, τον Χαΐ Αμήν Αλ- Χουσείνι, ο οποίος είχε πει στον Χίτλερ: «Οι Άγγλοι, οι Εβραίοι και οι Κομμουνιστές είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας.»

Φυσικά, όταν οι Ναζί άρχισαν να χάνουν τον πόλεμο κατηγόρησαν για όλες τις αποτυχίες τους τους Μουσουλμάνους.

1.Ήθελαν να μετατρέψουν όλη την Ανατολική Ευρώπη σε μάρτυρες του Ιεχωβά

Coreyjo

Αν και ο Χίτλερ είχε σκοτώσει πολλούς μάρτυρες του Ιεχωβά στα στρατόπεδα συγκέντρωσής του, ο Χάινριχ Χίμλερ του είχε πει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα του ήταν πολύ χρήσιμοι μια μέρα.

«Αν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον φανατισμό τους στην Γερμανία, θα είμαστε πιο ισχυροί από ότι σήμερα», είχε πει ο Χίμλερ.

Έτσι, ο Χίτλερ έδωσε σαφείς εντολές στους αξιωματούχους του: να προωθήσουν την συγκεκριμένη αίρεση προς την Ανατολική Ευρώπη.

tilestwra

«Έχτισε» ογκολογική κλινική για παιδιά: Το μεγαλείο ψυχής του Λιονέλ Μέσι

Μόνο σεβασμός για την Αναστασία: Η 42χρονη μητέρα 3 παιδιών νίκησε τον καρκίνο, έδωσε Πανελλαδικές & θριάμβευσε