in

10 πράγματα που δηλητηριάζουν τη ζωή σας

Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μας φέρονται ακριβώς όπως τους φερόμαστε και εμείς. Αυτό ισχύει σε ένα μεγάλο ποσοστό!

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που δεν πρέπει να επιτρέπετε να σας κάνουν οι άλλοι, για να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη.

© JackyBrown/depositphotos.com

Ντρέπεστε για την εμφάνισή σας ή τις προτιμήσεις σας. Να υπενθυμίσουμε ότι όσον αφορά το ντύσιμο, χρειάζεται να ακολουθείτε κάποιους κανόνες. Ωστόσο, αν κάποιος σχολιάσει αρνητικά το ντύσιμό σας, το σώμα σας ή την επιλογή του συντρόφου σας, δεν υπάρχει λόγος να τον δικαιολογήσετε. Δεν είστε ένοχοι για τίποτα και δεν χρωστάτε τίποτα σε κανέναν. Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι που ανακατεύονται στις ζωές των άλλων, μάλλον δεν περνούν πολύ καλά στη δική τους.

© JackyBrown/depositphotos.com

Σας αναγκάζουν να επιλέξετε μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σας ζωής. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά και στη δουλειά και στο σπίτι. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να υπαγορεύει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε την οικογένειά σας για χάρη της δουλειάς ή το αντίθετο. Επομένως, δεν χρειάζεται να υποκύψετε στην πίεση που σας ασκούν στη δουλειά ή το σπίτι και να αφιερώσετε τον χρόνο σας μόνο σε ένα.

Αποφασίζουν οι άλλοι για εσάς. Είναι πιθανό οι γονείς σας να γνωρίζουν αυτόν τον κόσμο καλύτερα από εσάς, ακόμα και αν είστε ήδη γονείς. Αυτό, όμως, δεν τους δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν για εσάς. Είναι η ζωή σας και εσείς θα υποστείτε τις συνέπειες της κάθε απόφασής σας. Στην τελική, είναι καλύτερο να κάνετε αυτό που θέλετε, ακόμα και αν δεν έχει τεράστια επιτυχία, από το να είστε πλούσιοι και δυστυχισμένοι.

© pretty vectors/depositphotos.com

Σχέσεις που σας κάνουν δυστυχισμένους. Αν είστε δυστυχισμένοι σε μια σχέση, δε σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσετε αμέσως. Αλλά αν η ζωή σας είναι πιο εύκολη χωρίς τον σύντροφό σας, πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί είστε ακόμα μαζί του.

© kateja/depositphotos.com

Εξαναγκασμός στο σεξ ακόμα και από τον/την σύζυγό σας. Το σώμα σας ανήκει μόνο σε εσάς και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εξασκείτε τα «συζυγικά σας καθήκοντα» όταν δεν θέλετε. Ένας καλός σύζυγος ή σύντροφος, θα σεβαστεί την άρνησή σας. Σε αντίθετη περίπτωση, έχετε έναν καλό λόγο να ξανασκεφτείτε την πορεία της σχέσης.

Διαρκής εξαπάτηση. Μην αγνοείτε τα συνεχόμενα ψέματα από τον σύντροφο, τους φίλους ή τους συγγενείς σας. Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να διατηρήσετε τη σχέση, πείτε στους άλλους ότι ξέρετε την αλήθεια, χωρίς επικριτική διάθεση. Δεν μπορείτε να αλλάξετε έναν άνθρωπο που λέει ψέματα – το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να του παρέχετε υποστήριξη.

© funwayillustration/depositphotos.com

Δεν σας σέβονται στη δουλειά. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να ανέχονται ασεβείς και αγενείς συμπεριφορές από συναδέλφους τους ή το αφεντικό τους. Αν βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση, αναρωτηθείτε αν αξίζει τον κόπο να ανέχεστε αυτή την καθημερινή ταπείνωση. Μην διστάσετε να παλέψετε για τα δικαιώματά σας και μην φοβηθείτε να απαντήσετε.

© dvo/depositphotos.com

Συναισθηματική και σωματική κακοποίηση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συστηματική κακοποίηση. Η ασφάλειά σας είναι πιο σημαντική από όλα και δεν πρέπει να είστε μαζί με έναν άνθρωπο που απειλεί συνεχώς τη σωματική και πνευματική σας ευημερία. Έχετε κάθε δικαίωμα να τερματίσετε τη σχέση και να καταγγείλετε το δράστη.

© prettyvectors/depositphotos.com

Διαρκής έλεγχος. Όταν κάποιος ελέγχει και την παραμικρή σας κίνηση, δεν το κάνει από ενδιαφέρον. Ο καθένας χρειάζεται τον προσωπικό του χώρο και οι σχέσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν χωρίς αμοιβαία εμπιστοσύνη.

© inspiring.vector/depositphotos.com

Επισημάνσεις για ατέλειες. Η τελειότητα είναι μύθος. Όλοι ονειρευόμαστε τον τέλειο σύντροφο, την τέλεια δουλειά, την τέλεια οικογένεια, αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να γινόμαστε συνεχώς επικριτικοί με τους αγαπημένους μας. Μην ενδώσετε σε όσους σας λένε να αλλάξετε τα μαλλιά σας ή να γυμναστείτε. Αυτές οι αλλαγές δεν σας εγγυώνται ότι θα σας αγαπήσουν περισσότερο. Ωστόσο, αν κάποιος νοιάζεται πραγματικά για την υγεία σας, καλό θα ήταν να τον ακούσετε.

via

Η αληθινή Αγάπη, είναι πάνω από τη σεχ ουαλ ική έλξη

Ευχάριστα νέα: Εξιτήριο για τον 21χρονο που βρισκόταν στο κυλικείο του τρένου στα Τέμπη