in

10 ομορφότερα άλογα στον κόσμο: Το άλογο της ερήμου και το χρυσό άλογο – Ανακαλύψτε μοναδικές ράτσες αλόγων

Με περισσότερες από 260 ράτσες ιπποειδών στον κόσμο, μπορεί να είναι πρόκληση να περιοριστεί ο κατάλογος σε δέκα από τα ομορφότερα άλογα. Εξάλλου, κάθε ράτσα αλόγου έχει τις δικές της ελκυστικές ιδιότητες.

Αυτός ο κατάλογος με τα ομορφότερα άλογα στον κόσμο περιλαμβάνει ιπποειδή από γνωστά μέρη καθώς και από μέρη που μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ. Ορισμένα είναι σπάνια άλογα, ενώ άλλα συναντώνται συνήθως σε πολλές χώρες. Αυτά επιλέχθηκαν για το χρώμα και/ή το σχέδιο του τριχώματός τους. Επιπλέον, ορισμένα μπήκαν στη λίστα λόγω ενός ενδιαφέροντος χαρακτηριστικού που τα κάνει λίγο διαφορετικά από τα άλλα άλογα.

#10 Knabstrupper

Το Knabstrupper έχει ένα μοναδικό όνομα που συνοδεύει τις μοναδικές του ιδιότητες. Πρόκειται για ένα δανέζικο άλογο με στικτό λευκό τρίχωμα. Οι κηλίδες του μπορεί να είναι μαύρες, καφέ ή γκρι. Πολλοί άνθρωποι συγκρίνουν την εμφάνιση αυτού του αλόγου με τη Δαλματία! Τα στικτά μοτίβα του τριχώματος αυτού του αλόγου το καθιστούν ένα από τα ομορφότερα άλογα παγκοσμίως.

Το Knabstrupper θα μπορούσε επίσης να βρίσκεται σε έναν κατάλογο σπάνιων αλόγων. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν μόνο 600 από αυτά σε όλο τον κόσμο. Συγκρίνετε τον πληθυσμό του αλόγου Knabstrupper με μια άλλη φυλή, όπως το πόνι Shetland. Υπάρχουν πάνω από 100.000 πόνι Σέτλαντ παγκοσμίως. Οι ιδιοκτήτες των αλόγων Knabstrupper τα εκτιμούν για την ευφυΐα τους, τις χαριτωμένες κινήσεις τους και, φυσικά, το όμορφο τρίχωμά τους!

#9 Chocolate Silver Dapple
Τι κομψό όνομα για ένα από τα ομορφότερα άλογα του πλανήτη! Το Silver στο όνομα αυτού του αλόγου περιγράφει στην πραγματικότητα ένα γονίδιο που εμφανίζεται στα μαύρα άλογα. Ένα άλογο με αυτό το γονίδιο το μεταβιβάζει στο πουλάρι του. Αντί να έχει μαύρο τρίχωμα, το πουλάρι καταλήγει με σκούρο τρίχωμα με ασημένιο στίγμα. Αυτός ο χρωματισμός δεν είναι ιδιαίτερος για κάποια συγκεκριμένη ράτσα αλόγου- σχεδόν κάθε άλογο μπορεί να τον έχει. Έτσι, τα άλογα Chocolate Silver Dapple βρίσκονται σε πολλά μέρη.

#8 Το Sorraia Mustang
Κατάγονται από την Πορτογαλία. Πρόκειται για σπάνια άλογα καθώς και για πανέμορφα άλογα. Έχουν αχνό ή ανοιχτό καφέ-γκρι τρίχωμα. Επιπλέον, έχουν το μοναδικό χαρακτηριστικό μιας μαύρης λωρίδας κατά μήκος της πλάτης τους που φτάνει μέχρι τα αυτιά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι συγκρίνουν αυτά τα άλογα με τις ζέβρες. Η σκούρα καφέ ή μαύρη χαίτη και ουρά αυτού του αλόγου είναι ένα υπέροχο θέαμα καθώς ανεμίζει στο αεράκι. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ένα Sorraia να τρέχει ελεύθερο σε χωράφια και βοσκοτόπια μαζί με το υπόλοιπο κοπάδι του.

#7 Το χρυσό Akhal Teke
Στα μάτια πολλών το Golden Akhal Teke είναι η πιο όμορφη ράτσα αλόγων. Αυτό το άλογο κατάγεται από το Τουρκμενιστάν. Κερδίζει την ονομασία Golden horse λόγω του λαμπερού κιτρινόχρυσου τριχώματός του. Στη λιακάδα, το χρυσό τρίχωμά του έχει μια μεταλλική όψη. Ένα άλλο πράγμα που το καθιστά ένα από τα ομορφότερα άλογα στον κόσμο είναι τα μάτια του. Ενώ τα περισσότερα άλογα έχουν καστανά μάτια που έχουν στρογγυλό σχήμα, το Golden Akhal Teke έχει αμυγδαλωτά μάτια σε γαλάζιο χρώμα. Στην πραγματικότητα, το χρώμα των ματιών του δίνει σε αυτό το άλογο έναν μυστηριώδη αέρα που δεν συναντάτε σε πολλές ράτσες αλόγων.

#6 Το Marwari
Το Marwari βρίσκεται σε αυτή τη λίστα με τις πιο όμορφες ράτσες αλόγων για δύο λόγους. Τα άλογα Marwari έχουν λεπτά πόδια και σώματα. Μπορεί να έχουν μαύρο, μαύρο και άσπρο, σκούρο καφέ τρίχωμα. Ένα από τα πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά τους κάνει αυτά τα άλογα ακόμη πιο ελκυστικά. Ένα άλογο Marwari έχει τα παραδοσιακά μυτερά αυτιά, αλλά τα αυτιά τους καμπυλώνουν προς τα μέσα στην κορυφή. Έτσι, μπορεί να δείτε ακόμη και τις άκρες των αυτιών ενός αλόγου Marwari να αγγίζουν πάνω από το κεφάλι του. Αυτό είναι ένα σπάνιο χαρακτηριστικό ακόμα και στα πιο όμορφα άλογα!

Η ιστορία των Marwari ξεκινά από την Ινδία και φτάνει μέχρι τον 12ο αιώνα. Υπηρέτησαν ως άλογα στο ιππικό εν μέρει λόγω της εξαιρετικής αίσθησης κατεύθυνσης αυτού του ιπποειδούς. Ήταν σε θέση να βρίσκουν το δρόμο για το σπίτι τους και να επιστρέφουν στο στάβλο. Επιπλέον, πιστεύεται ότι είναι απόγονοι των αραβικών αλόγων. Τα αραβικά άλογα είναι γνωστά για τη μεγαλοπρεπή ομορφιά τους, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Marwari βρίσκεται σε αυτή τη λίστα.

#5 Το Appaloosa
Πρόκειται για αμερικανικά άλογα που εκτρέφονται από τον λαό Nez Perce. Το Appaloosa είναι ένα από τα ομορφότερα άλογα στον κόσμο λόγω των αξιοσημείωτων σημάτων του. Τα Appaloosa αναγνωρίζονται αμέσως για τις κηλίδες και τις πιτσιλιές χρώματος στο τρίχωμά τους. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε ένα σκούρο καφέ Appaloosa με λευκά στα οπίσθια μέρη του καλυμμένο με καφέ κηλίδες. Ένα άλλο Απαλούσα μπορεί να έχει ασημί τρίχωμα με σκούρες κηλίδες διάσπαρτες σε όλο το τρίχωμα.

Αν και τα Απαλούσα έχουν ποικιλία σχεδίων, είναι οι κηλίδες και οι πιτσιλιές χρώματος που τους δίνουν μια θέση στη λίστα με τις πιο όμορφες φυλές αλόγων.

#4 Friesian
Ένα από τα ομορφότερα άλογα στον κόσμο είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα. Τα άλογα Φρίσιαν είναι ψηλά με μεγάλη οστική δομή. Τα περισσότερα άλογα Friesian έχουν μαύρο τρίχωμα, αλλά μπορεί να φαίνονται σκούρα καφέ. Η κυματιστή σκούρα χαίτη και ουρά τους προσθέτουν στη γοητευτική εικόνα αυτής της ράτσας αλόγων.

Τα άλογα Φρίσιαν προέρχονται από την Ολλανδία και πιστεύεται ότι χρονολογούνται από το 1000 π.Χ.

#3 Το αραβικό
Το αραβικό αποτελεί κοινή επιλογή για την πιο όμορφη ράτσα αλόγων. Γιατί; Λόγω του βασιλικού, τοξωτού λαιμού του και της λεπτής οστικής του δομής. Όταν σκέφτεστε ένα άλογο της ερήμου, μπορεί ακόμη και να φαντάζεστε ένα αραβικό άλογο να τρέχει πάνω στην άμμο με το κεφάλι ψηλά. Ένα αραβικό άλογο μπορεί να είναι γκρίζο, λευκό, μαύρο, καστανόξανθο ή καστανόξανθο. Είναι γνωστά για τη ρέουσα χαίτη και την ουρά τους.

Αυτά τα ζωηρά, υγιή άλογα έχουν ιστορία χιλιάδων ετών. Προέρχονται από την αραβική χερσόνησο. Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μεταξύ των διάσημων προσωπικοτήτων που είχαν αραβικά άλογα.

#2 Το Haflinger
Η ράτσα αλόγων Haflinger προέρχεται από την Αυστρία και χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Αυτό το άλογο έχει μικρή αλλά στιβαρή κατασκευή. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1800 έως τις αρχές του 1900 χρησιμοποιούνταν ως άλογα μεταφοράς βαρών φορτίων. Το Haflinger είναι ένα από τα ομορφότερα άλογα στον κόσμο λόγω της μαλακής, λινής χαίτης και ουράς του. Έχει συμπαγές τρίχωμα σε μια ζεστή απόχρωση του καστανόξανθου. Α, και μην ξεχνάτε τα γλυκά καστανά μάτια αυτού του αλόγου.

#1 Ανδαλουσιανό
Μαζί με το γεγονός ότι είναι η πιο όμορφη ράτσα αλόγων σε αυτή τη λίστα, το Ανδαλουσιανό έχει μακρά ιστορία. Στην πραγματικότητα, η εικόνα ενός αλόγου Ανδαλουσίας ανακαλύφθηκε στον τοίχο μιας σπηλιάς. Η εικόνα εκτιμάται ότι έχει ηλικία τουλάχιστον 20.000 ετών! Τα άλογα της Ανδαλουσίας προέρχονται από την Ιβηρική Χερσόνησο. Πήραν το όνομά τους από την επαρχία της Ανδαλουσίας.

Ενώ τα περισσότερα άλογα Ανδαλουσίας έχουν τρίχωμα που είναι ένα μείγμα γκρι και λευκού, υπάρχουν Ανδαλουσιανά σε άλλα χρώματα, όπως μαύρο, καφέ και σκούρο καφέ. Αυτά τα έξυπνα άλογα έχουν πυκνή χαίτη και ουρά που προσθέτουν στην κομψότητα της εμφάνισής τους. Είναι δημοφιλή στους ανθρώπους που τους αρέσει να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ιππικής δεξιοτεχνίας και άλματος, λόγω του ελαφρού βήματος και της χάρης τους.

via

12 συμβουλές από τους μοναχούς Σαολίν για να μείνετε για πάντα νέοι και υγιείς

40 οικογενειακές φωτογραφίες γεμάτες τρέλα και αμηχανία!