in

10 Χρήσιμα τεστ υγείας που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι!

Πολλοί άνθρωποι αφήνουν διάφορα προβλήματα υγείας χωρίς θεραπεία για πολλά χρόνια, επειδή δεν ξέρουν τι να ψάξουν. Δεν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια σειρά από τεχνάσματα για αναγνωρίσετε ένα πιθανό πρόβλημα; Αν και αυτές οι ανεπίσημες εξετάσεις, δεν αντικαθιστούν μία έγκυρη ιατρική γνωμάτευση, κάνοντάς τις στο σπίτι σας, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας και να το ψάξετε στο επόμενο check-up σας.

10 Χρήσιμα τεστ στο σπίτι

1. Μετρήστε τους γευστικούς κάλυκες σας, εξετάστε τον κίνδυνο για καρκίνο

Βάλτε μπλε χρωματική ουσία για τρόφιμα σε μια μπατονέτα και απλώστε τη πάνω στη γλώσσα σας. Με ένα μεγεθυντικό φακό, μετρήστε τον αριθμό των μικρών μπλε κουκκίδων (γευστικοί κάλυκες) κοντά στο μπροστινό μέρος της γλώσσας σας. Αν υπάρχουν περισσότερες από 20 μπλε κουκκίδες, τότε έχετε μια πολύ καλή αίσθηση της γεύσης και θα μπορούσε να είναι αυτό που είναι γνωστό ως «υπεργεύση», αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό.

Αυτή η υπεργεύση μπορεί να συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο ή τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν πικρές ενώσεις που βοηθούν στην προστασία από τον καρκίνο, αλλά αυτές οι ενώσεις μπορεί να είναι πολύ έντονες για την υπεργεύση. Ως εκ τούτου, καταναλώστε πικρές τροφές με ρύζι ή πατάτες για να εξουδετερώσετε τη γεύση.

2. Πιέστε τα πόδια σας, εξετάστε την πρόσληψη του αλατιού σας

Με τον αντίχειρά σας, πιέστε σταθερά προς τα κάτω σε τρία με τέσσερα σημεία στα πόδια σας. Μήπως αυτές οι περιοχές μένουν λευκές για λίγα δευτερόλεπτα όταν αφαιρείτε τον αντίχειρά σας; Αν ναι, τότε έχετε κατακράτηση υγρών – ειδικά αν οι αστράγαλοι και τα γόνατα σας φαίνονται πρησμένα.

Για να διορθωθεί αυτό, δοκιμάστε να μειώσετε την ποσότητα του αλατιού στη διατροφή σας και σταματήστε να τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα. Επίσης το νερό μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε από το νάτριο και να βελτιώσει το πρόβλημα.

3. Πιέστε τα δάχτυλά σας, εξετάστε τα επίπεδα του σιδήρου σας

Κρατήστε το χέρι σας, τη παλάμη προς τα πάνω και πιέστε τα δάχτυλά σας προς τα πίσω. Η παλάμη σας θα γίνει χλωμή, αλλά οι βαθιές γραμμές στο χέρι σας γίνονται και αυτές λευκές; Αν ναι, θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη αναιμίας, που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από την έλλειψη σιδήρου στη διατροφή σας. Ο γιατρός σας θα το επιβεβαιώσει αυτό με μια εξέταση αίματος. Εάν είστε αναιμικοί, καταναλώστε κόκκινο κρέας και πράσινα φυλλώδη λαχανικά για τη βελτίωση των επιπέδων του σιδήρου.

4. Προσπαθήστε να ρευτείτε, εξετάστε την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

Βάλτε μια κουταλιά διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) σε ένα ποτήρι με νερό, ανακατέψτε και πιείτε το. Ρεύεστε αμέσως; Αν ναι, αυτό είναι καλό. Βάζοντας μια αλκαλική ουσία μέσα σε ένα όξινο περιβάλλον (το στομάχι σας) δημιουργεί αέρια. Αν δεν ρευτείτε, τότε τα επίπεδα του γαστρικού οξέως είναι χαμηλά και δεν απορροφούν όλα τα θρεπτικά συστατικά από την τροφή σας, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να σας λείπουν κάποια βασικά ιχνοστοιχεία.

5. Διαβάστε μια πινακίδα, εξετάστε την όρασή σας

Περπατήστε 20 κανονικά βήματα μακριά από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Μπορείτε να διαβάσετε με σαφήνεια τον αριθμό της πινακίδας; Οποιαδήποτε παραμόρφωση ή θόλωση σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δείτε αρκετά καλά, ώστε να είστε νομικά ασφαλείς για οδήγηση χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής.

6. Κοιτάξτε κάτω από τα μάτια σας, εξετάστε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας

Κοιτάξτε το δέρμα πάνω και κάτω από τα μάτια σας. Μπορείτε να δείτε οποιαδήποτε επίπεδα κιτρινωπά γρομπαλάκια; Αυτά είναι τα αποθέματα λίπους που μπορεί να υποδηλώνουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης. Αν τα εντοπίσετε, τότε συμβουλευτείτε το γιατρό σας, αλλά μην πανικοβάλλεστε.

7. Ελέγξτε το σφυγμό σας, εξετάστε δυσανεξία σε κάποια τροφή

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το φούσκωμα που αποκτάτε από ορισμένες τροφές, αν συνδέεται με κάποια τροφική δυσανεξία; Τότε αυτό το τεστ είναι για σας. Μετρήστε το σφυγμό σας, και στη συνέχεια, καθίστε ήρεμα και καταναλώστε μια μεσαία προς μεγάλη μερίδα της τροφής που νομίζετε ότι προκαλεί το πρόβλημα. Τώρα, μετρήστε και πάλι ρυθμό των παλμών σας. Αν έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από δέκα παλμούς ανά λεπτό, έχετε πιθανώς δυσανεξία.

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί ακριβώς γιατί αυτό το τεστ λειτουργεί, αλλά είναι απίστευτα ακριβές του. Μην κάνετε αυτό το τεστ, αν νομίζετε ότι έχετε αλλεργία σε ορισμένα τρόφιμα (για παράδειγμα, εξανθήματα, δυσκολία στην αναπνοή ή πρήξιμο). Οι αλλεργίες πρέπει να διαγνωστούν από γιατρό.

8. Φυσήξτε ένα κερί, εξετάστε τους πνεύμονές σας

Σταθείτε περίπου 30 εκατοστά μακριά από ένα αναμμένο κερί και με το στόμα ανοιχτό εκπνεύστε απότομα και πλήρως την αναπνοή σας. Το κερί έσβησε; Αν όχι, θα μπορούσε να είναι μια προειδοποιητική ένδειξη για άσθμα, ειδικά αν έχετε άλλα συμπτώματα, όπως νυκτερινό βήχα.

Αν δεν έχετε άλλα συμπτώματα, αλλά παρόλα αυτά αποτύχατε να το σβήσετε, τότε οι πνεύμονές σας δεν είναι τόσο ελαστικοί όσο θα έπρεπε να είναι. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η γενική φυσική σας κατάσταση.

9. Φτύστε το πρωί, εξετάστε για Candida

Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί, φτύστε μια μεγάλη σταγόνα σάλιου σε ένα ποτήρι νερό. Αν έπειτα από 30 λεπτά το σάλιο έχει λευκούς έλικες να αναπτύσσονται από αυτό ή έχει γίνει γκρι μπορεί να έχετε μια υπερανάπτυξη του μύκητα Candida στο σώμα σας.

Πεπτικά προβλήματα ή αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να το προκαλέσει αυτό και συνδέεται από προβλήματα από αλλεργίες μέχρι κόπωση. Αν έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα, συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο.

10. Σφίξτε τους μυς σας, εξετάστε τη δύναμη του σφιγκτήρα για ακράτεια ούρων

Ενώ κάθεστε, σφίξτε του μύες του πυελικού εδάφους σας (οι μύες που χρησιμοποιείτε για να σταματήσετε να ουρείτε) για δέκα δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε και επαναλάβετε έως ότου δεν μπορείτε να το κάνετε πια. Πάνω από 16 σφίξεις είναι άριστες, και κάτω από 10 σφίξεις σημαίνει ότι το πυελικό εδάφος σας είναι αδύναμο, που αυξάνει τον κίνδυνο ακράτειας και σεξουαλικά προβλήματα.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, σφίξτε τους γλουτούς σας, στη συνέχεια, συσφίξτε του μύες του πυελικού εδάφους σας, κρατήστε για έξι δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε. Επαναλάβετε 6 φορές ημερησίως.

Αυτά τα τεστ δεν είναι οριστικά. Αν ανησυχείτε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, κλείστε ένα ραντεβού για να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

πηγή : fanpage

Κατακράτηση υγρών: Ο κορυφαίος γιατρός Σωτήρης Αδαμίδης εξηγεί πώς θα απαλλαγούμε άμεσα και φυσικά από τα περιττά κιλά

Kρίσιμα σημάδια της κακής κυκλοφορίας του αίματος και των φραγμένων αρτηριών.Δείτε τι πρέπει να κάνετε