in

Χαβιέρ Μπαρδέμ: «Τη γυναίκα πρέπει να την λατρεύουμε»

Ποιός δεν γνωρίζει τον γοητευτικό Ισπανό ηθοποιό ο οποίος έχει κερδίσει την καρδιά της πανέμορφης Πενέλοπε Κρουζ;

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές εξαιρετικές ταινίες, μεταξύ των οποίων τα Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους, Η Θάλασσα Μέσα Μου.

Έχει κατακτήσει ένα Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο στα Screen Actors Guild Awards, ένα βραβείο BAFTA και 4 Βραβεία Γκόγια.

Πρόκειται για το γοητευτικό ηθοποιό, Javier Bardem, ο οποίος βρίσκεται στις Κάννες, όπου πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες το 71ο Φεστιβάλ.

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Everybody Knows» του Ascar Faranti, η οποία και άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ Καννών, μαζί με τη σύζυγό του, Penelope Cruz.

Ο Javier Bardem μίλησε στο Flix και μοιράστηκε, μεταξύ άλλων, τις όμορφες σκέψεις του για την γυναίκα που αξίζει όλοι να διαβάσουν…

«Εάν ο κόσμος εξαρτώταν από εμάς, τους άντρες, θα είχε καταστραφεί εδώ κι εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στις γυναίκες βρισκόμαστε ακόμα εδώ σήμερα. Είμαστε ασφαλείς, το σπίτι τους είναι το σπίτι μας. Η φύση μάς δημιούργησε όλους, γι` αυτό και τη γυναίκα πρέπει να τη λατρεύουμε κι αυτό είναι απλώς γεγονός.

Και ο καλός, αληθινός άντρας, είναι εκείνος ο οποίος συμπεριφέρεται στη γυναίκα ως ίση. Εγώ προέρχομαι από την Ισπανία, που είναι μια έντονα πατριαρχική χώρα, αλλά με μεγάλωσε μια γυναίκα, με μόρφωσε μια γυναίκα, επειδή ο πατέρας μου ήταν απών, ο Θεός να τον έχει καλά, άρα έμαθα κι είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της γυναίκας…» δήλωσε, προσθέτοντας επίσης τα εξής:

«Κι είδα τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σ` αυτόν τον κόσμο, ακόμα και τι σήμαινε να είσαι γυναίκα ηθοποιός, όπως η μητέρα μου, στην Ισπανία του `60, χειρότερα από πόρνη. Κι η δύναμη αυτής της γυναίκας, που έφερνε την αξιοπρέπεια σε ό,τι έκανε, που πολεμούσε σκληρά για να μεγαλώσει τρία παιδιά χωρίς να χάνει την ψυχραιμία της, με τη δύναμη μια λέαινας, αυτό είναι κάτι που θα τιμώ για πάντα. Κι αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι χωρίς τις γυναίκες είμαστε απροστάτευτοι. Γιατί είμαστε το αδύναμο φύλο».

Ανέκδοτο: Ο γέρος Εβραίος

Δύσκολες ώρες για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Γίνεται οδηγός ταξί για να επιβιώσει