in

Πώς είναι σήμερα τα επτάδυμα που γεννήθηκαν το 1997

Το 1997, η (τότε) 29χρονη Αμερικανή Bobbi McCaughey ήταν στις ειδήσεις παγκοσμίως. Η νεαρή γυναίκα γέννησε επτάδυμα – και τα επτά παιδιά επιβίωσαν και γεννήθηκαν υγιή.

Η Bobbi και ο σύζυγός της Kenny είχαν ήδη μια κόρη, αλλά ήθελαν και άλλο μωρό. Απευθύνθηκαν σε ιατρούς, επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά με φυσικό τρόπο.

Όταν η Bobbi και ο Kenny πήγαν στο γιατρό για εξετάσεις, έμαθαν εκπληκτικά νέα… Κατά τη διάρκεια του υπερήχου, αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρχε μόνο ένα έμβρυο, αλλά επτά! Ο Kenny θυμάται ακόμα ποια ήταν η πρώτη του αντίδραση: «Πόσα;! Σοβαρά;».

Το νεαρό ζευγάρι παραδέχθηκε ότι βίωσαν «καθαρό φόβο» όταν άκουσαν για πρώτη φορά ότι περίμεναν τα επτάδυμα, αν και δεν άργησαν να συνηθίσουν στην ιδέα.

Το ζευγάρι ήταν αρκετά ανήσυχο γιατί η γέννηση της πρώτης τους κόρης δεν είχε πάει καλά.

Η εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κοιλιά της Bobbi ήταν τόσο μεγάλη που, όταν καθόταν, ακουμπούσε στα γόνατα της. Υπήρχαν ραγάδες σε όλη την κοιλιά της και ανησυχούσε ολοένα και περισσότερο για το σώμα της.

Ο σωματικός πόνος δεν ήταν το χειρότερο μέρος της εγκυμοσύνης. Το νεαρό ζευγάρι ήρθε επίσης αντιμέτωπο με οικονομικά προβλήματα, πριν ακόμα γεννηθούν τα μωρά.

Επειδή αυτή δεν ήταν μια κανονική εγκυμοσύνη, η Bobbi έπρεπε να κάνει περισσότερες νοσοκομειακές εξετάσεις από το συνηθισμένο. Κάποια στιγμή, οι γιατροί της παρουσίασαν μια επιλογή που ονομάζεται «επιλεκτική αφαίρεση». Με άλλα λόγια, πρότειναν κάποια παιδιά να γεννηθούν νεκρά, καθώς πίστευαν ότι θα έδιναν στα άλλα μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης.

Εκείνα τα χρόνια, δεν είχε ξανατύχει να επιβιώσουν επτάδυμα μετά τη γέννα. Αλλά ο Kenny και η Bobbi αποφάσισαν να κρατήσουν όλα τα παιδιά. Το ένστικτο της Bobbi της έλεγε ότι θα τα καταφέρει και είπε: «Το αφήνουμε στα χέρια του Θεού και Τον εμπιστευόμαστε ότι θα όλα θα πάνε μια χαρά».

Με επτά παιδιά καθ’ οδόν, το σπίτι στο οποίο ζούσαν ο Kenny και η Bobbi ήταν πολύ μικρό, αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν υποθήκη για μεγαλύτερο σπίτι. Ένας πολύ γενναιόδωρος δωρητής χάρισε στην οικογένεια ένα τεράστιο σπίτι όπου θα είχαν αρκετό χώρο για να μεγαλώσουν οκτώ παιδιά.

Έλαβαν επίσης έναν τεράστιο αριθμό από πάνες, μια ετήσια προμήθεια από μακαρόνια, και ένα νέο μεγάλο αυτοκίνητο.

Η γέννηση-θαύμα
Η ένταση ήταν ήδη μεγάλη, αλλά η Bobbi ένιωθε σχετικά καλά μέχρι την 28η εβδομάδα όταν αισθάνθηκε κάποια αλλαγή…

Στις 19 Νοεμβρίου 1997, όταν η Bobbi ήταν 30 εβδομάδων, οι συσπάσεις είχαν αρχίσει! Εκείνη την εποχή, η Bobbi είχε διπλάσια περιφέρεια στην κοιλιά της σε σχέση με μια μέση έγκυο γυναίκα.

Η γέννα ξεκίνησε εννέα εβδομάδες πριν από την ημερομηνία που είχαν προβλέψει. Μια ομάδα από περισσότερους από 40 ειδικούς ήταν σε ετοιμότητα για να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Προς έκπληξη όλων, μέσα σε επτά λεπτά γεννήθηκαν και τα επτά μωρά. Η γέννα έγινε μέσω καισαρικής, όπως είχε προγραμματιστεί, και κανείς στο δωμάτιο δεν μπορούσε να μην συγκινηθεί όταν αποδείχθηκε ότι και τα επτά μωρά ήταν ζωντανά.

Τα τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια ήταν πολύ μικρότερα από τα κανονικά μωρά επειδή γεννήθηκαν τόσο πρόωρα.

Με σειρά γέννησης τα παιδιά ονομάστηκαν: Kenny Jr., Alexis, Natalie, Kelsey, Nathan, Brandon και Joel. Δύο παιδιά, η Alexis και ο Nathan, γεννήθηκαν με εγκεφαλική παράλυση, γεγονός που τους δυσκόλευε στην ομιλία και το περπάτημα. Αλλά κατά τ’άλλα όλα τα παιδιά ήταν υγιέστατα!

Μετά από τρεις μήνες και 10 ημέρες ειδικής ιατρικής φροντίδας, επιτράπηκε επιτέλους στα μωρά να πάνε σπίτι τους.

Μεγαλώνοντας επτά μωρά

Η γέννηση των επτάδυμων αποτελούσε παγκόσμια είδηση.

Όταν η ολοκαίνουργια οικογένεια, αποτελούμενη από 10 άτομα, είχε μόλις εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, έμαθαν ότι ήθελε να επικοινωνήσει μαζί τους ένα πολύ διάσημο άτομο. Συγκεκριμένα, έλαβαν μια τηλεφωνική κλήση από τον τότε Αμερικανικό πρόεδρο Bill Clinton, ο οποίος ήθελε να συγχαρεί προσωπικά το ζευγάρι.

Στα πρώτα τους γενέθλια, η οικογένεια προσκλήθηκε από την Oprah Winfrey για να εμφανιστούν στην εκπομπή της. Εκεί, η Bobbi και ο Kenny εξήγησαν πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνουν τόσα πολλά παιδιά, αλλά και ότι είναι πολύ ευτυχισμένοι.

Προχώρησαν, επίσης, σε αποκαλύψεις για το μεγάλωμα των παιδιών. Τα επτά μωρά χρειάζονταν 52 πάνες και έπιναν 42 μπουκάλια γάλα την ημέρα! Η ανατροφή των μωρών δεν ήταν μόνο εξαιρετικά χρονοβόρα, αλλά και πολυέξοδη.

Στην αρχή η Βobbi και ο Kenny έλαβαν πολλές δωρεές, αλλά αυτές γινόντουσαν λιγότερες με την πάροδο του χρόνου. Κάνοντας οικονομία, η οικογένεια κατάφερε να ξοδεύει μόνο περίπου 300 δολάρια το μήνα για τα ψώνια.

Η ανατροφή οκτώ παιδιών αποδείχθηκε ότι ήταν δουλειά πλήρους απασχόλησης. Ευτυχώς, λάμβαναν βοήθεια από 35 εθελοντές που βοηθούσαν στα οικιακά και το καθάρισμα. Άρχισαν να καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά στον κήπο, εξοικονομώντας έτσι χρήματα για τρόφιμα.

Εκείνη την εποχή, τα επτάδυμα συναντήθηκαν και με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ , τον George W. Bush.

Τα σχολικά χρόνια

Η Bobbi και ο Kenny δεν ήθελαν τα παιδιά τους να ζουν συνεχώς κοντά στις κάμερες. Κάθε χρόνο, επέτρεπαν να γίνει ένα ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα για τα γενέθλια των παιδιών.

Στα 13α γενέθλια των επτά αδελφιών, γυρίστηκε ένα ντοκιμαντέρ που έδινε μια ματιά στις ξεχωριστές ζωές αυτών των παιδιών.

Η Alexis και ο Nathan είχαν ένα μειονέκτημα που τους δυσκόλευε να περπατούν μόνα τους. Ο Νathan έδειξε τεράστια επιμονή και, μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, έμαθε να περπατά μόνος τους χωρίς βοήθεια. Η Alexis συμμετείχε σε διαγωνισμούς ομορφιάς για άτομα με αναπηρία και έλαβε τον τίτλο «Teen Miss Dream Made True» το 2013.

Τα πρώτα χρόνια, η Bobbi και ο Kenny έκαναν οι ίδιοι μάθημα στα παιδιά τους στο σπίτι. Αλλά όταν μεγάλωσαν, αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Στο σχολείο, τα παιδιά χωρίστηκαν το ένα από το άλλο για πρώτη φορά στη ζωή τους. Κατέληξαν σε ξεχωριστές τάξεις, έκαναν φίλους μόνα τους και αναπτύχθηκαν ξεχωριστά. Είχαν κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα στη ζωή τους!

Τα αδέλφια αγαπούσαν πολύ τη μουσική και πάντα αποτελούσαν μέρος της σχολικής μπάντας. Έπαιζαν σε ειδικές περιστάσεις και το διασκέδαζαν πολύ.

Το σήμερα: Τα ενήλικα πλέον επτάδυμα

Στις 19 Νοεμβρίου 2015, και τα επτά παιδιά έγιναν 18 ετών και αποφοίτησαν από το λύκειο. Τέσσερα από αυτά πήγαν για σπουδές σε πανεπιστήμιο και δύο πήγαν μαζί σε άλλο σχολείο για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ο Brandon αποφάσισε να ενταχθεί στο στρατό μετά το λύκειο.

Στα 21 τους χρόνια, τα επτάδυμα είναι πλέον ενήλικες. Ο Kenny Jr. έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία και ο Brandon είναι επιτυχημένος στο στρατό. Η Alexis θα γίνει δασκάλα. Η Kelsey και η Natalie ολοκληρώνουν τώρα τις σπουδές τους, όπως και ο Joel και ο Nathan, οι οποίοι ενδιαφέρονται πολύ για την τεχνολογία των υπολογιστών.

«Τώρα που τα παιδιά μας φεύγουν από το σπίτι ένα-ένα, θα πρέπει να αλλάξουμε σημαντικά τον τρόπο ζωής μας. Αλλά είμαστε πολύ υπερήφανοι για το πώς μεγάλωσαν τα παιδιά μας!» λέει η Bobbi. «Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να μαγειρεύουμε τόσο πολύ, οπότε αυτό καθιστά τη ζωή μας λίγο πιο οικονομική».

Αποφάσισαν ακόμη και να μεταβιβάσουν το τεράστιο σπίτι που τους είχαν χαρίσει σε μια άλλη οικογένεια που χρειαζόταν περισσότερο χώρο.

Η υπέροχη αυτή οικογένεια μεγάλωσε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα.

Σε αυτό το βίντεο, θυμούνται την απίστευτη παιδική τους ηλικία και μας λένε τι σκοπεύουν να κάνουν στο μέλλον.

Είμαι παντρεμένος και έχω 5 χρόνια εξωσυζυγική σχέση. Θέλω παιδί μαζί της αλλά δεν θέλω να χωρίσω

16 Φωτογραφίες, που πραγματικά αξίζει να δείτε τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σας