in ,

Το πρώτο μήνυμα που εστάλη ποτέ μέσω διαδικτύου ήταν…

Το σύγχρονο διαδίκτυο είναι γεμάτο λέξεις. Κάποτε όμως, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

Ηταν το 1969, όταν οι πρωτοπόροι του διαδικτύου δούλευαν το ARPANET- τον προπομπό του σύγχρονου ίντερνετ. Εκείνη την εποχή, μία λέξη ήταν μεγάλη υπόθεση. Τον Οκτώβριο του 1969, όπως γράφει το Business Insider, ερευνητές στο UCLA και το Stanford προσπαθούσαν να λύσουν ένα απλό πρόβλημα. Πώς να στείλουν ένα μήνυμα από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο.

Στις 9 το βράδυ εκείνης της ημέρας, ο καθηγητής του UCLA, Λέοναρντ Κλέινροκ και ο φοιτητής του, Τσάρλι Κλάιν, ήταν έτοιμοι να επιχειρήσουν την πρώτη μετάδοση, που θα «ταξίδευε» μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ως την Καλιφόρνια. Το μήνυμα δεν θα ήταν κάτι ιδιαίτερο. Απλά η λέξη «login» (σύνδεση). Δεν τα κατάφεραν όμως.

Οι δύο τους μπόρεσαν να μεταδώσουν το «l» και το «o» της λέξης, αλλά τότε το σύστημα «κράσαρε». Κατάφεραν να στείλουν ολόκληρη τη λέξη μία ώρα αργότερα, αλλά αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας του διαδικτύου είχε ήδη γραφτεί.

Καθηγητής και φοιτητής είχαν στείλει τελικά τη λέξη «Lo», που έχει και αυτή κάποιο νόημα. Σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster, πρόκειται για ένα επιφώνημα που χρησιμοποιείται για να στρέψει κάποιος την προσοχή σε κάτι, ή για να δείξει έκπληξη. Τελικά λοιπόν, ταίριαζε στην περίσταση το πρώτο μήνυμα που εστάλη ποτέ μέσω διαδικτύου.

Πηγή: techit.gr

Drones χρησιμοποιούνται για να φυτεύουν ολόκληρα δάση πολύ γρήγορα

Ο πρώην άντρας μου, στένευε κρυφά τα ρούχα μου για να μην μου κάνουν, επειδή με ζήλευε