in ,

Τι συμβαίνει μ’ ένα φιλί στο στόμα;

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα παθιάρικο φιλί στο στόμα είναι το άλφα και το ωμέγα για μια καλή και ευευτυχισμένη σχέση. Λένε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια ενός παθιάρικου φιλιού, έστω και μικρής διάρκειας, ανταλλάσσουμε περί τα 80 εκατομμύρια βακτήρια. Αν αυτό σας φαίνεται τρομακτικό, πρέπει να επιδείξετε ψυχραιμία καθώς όπως αποδεικνύεται από την επιστημονική έρευνα το φιλί είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη διαδικασία.

Το φιλί δραστηριοποιεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εγκεφάλου που συνδέεται με τις πληροφορίες από τα αισθητήρια όργανα και με βάση αυτή την εμπειρία αποφασίζουμε συνήθως πως θα προχωρήσουμε. Τα φιλιά πυροδοτούν μια πραγματική πλημμυρίδα νευροδιαβιβαστών και ορμονών σε ολόκληρο το σώμα, που επηρεάζουν το πώς σκεπτόμαστε και νιώθουμε.

Σύμφωνα με τους βιολόγους του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το 59% των ανδρών και το 66% των γυναικών δήλωσαν ότι τερμάτισαν κάποια σχέση τους επειδή το πρώτο φιλί δεν πήγε καλά. Ε, να σου πω… καλά έκαναν, γιατί δεν υπάρχει χειρότερο από ένα ξενέρωτο φιλί! Μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες προσελκύονται από τη μυρωδιά ανδρών που διαθέτουν διαφορετικό γενετικό κώδικα για το ανοσοποιητικό σύστημα, σε μία περιοχή του DNA γνωστή ως «μείζον σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας», καθώς αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά τους θα έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Ωχ μπερδεύτηκα τώρα μ’ όλα αυτά τα επιστημονικά…… μη μας ξενερώνετε ρε παιδιά για φιλιά μιλάμε…..

Τι μου λες βρε κούκλα μου; Προφανώς δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο στη σκέψη μας όταν φιλιόμαστε, αλλά αυτό ακριβώς το φιλί είναι που μας δίνει στοιχεία σχετικά με το κατά πόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη σχέση. Τέλος, ένα παθιάρικο φιλί μπορεί να προκαλέσει αύξηση της ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με συναισθήματα επιθυμίας και λαχτάρας.

Δεν ξέρω τι να πω μπροστά σε όλους αυτούς τους επιστήμονες και τις έρευνες τους, αλλά δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το φιλί. Το παθιασμένο φιλί διαρκείας, εκείνο που η μία γλώσσα μπερδεύεται με την άλλη….. χριστέ μου πόσο μ’ αρέσουν τα φιλιά.

Άντε ταράχτηκα πάλι!+

 

 

 

10 τρόφιμα που θα «εκτοξεύσουν» τον μεταβολισμό σας.

Τέλος και στα πλαστικά καλαμάκια για την προστασία του περιβάλλοντος