Wet smart Phone
in ,

Τι να κάνετε σε περίπτωση που βραχεί το κινητό σας. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις με δύο διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μπαίνουν στην θάλασσα με ξεχασμένο το κινητό στην τσέπη του μαγιό ή μιλάνε και «σερφάρουν» στο internet ενώ περπατούν στην παραλία διακινδυνεύοντας να βρέξουν το κινητό τους.

Ειδικά το καλοκαίρι συμβαίνουν αρκετά ατυχήματα με κινητά που πέφτουν στο νερό.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για αυτό;

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις με δύο διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.
Η πρώτη και πιο απλή περίπτωση είναι το κινητό να έπεσε σε γλυκό νερό. Σε αυτή την περίπτωση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε άμεσα την μπαταρία, την κάρτα SIM και την κάρτα SD / micro SD από το κινητό σας (εάν έχει).

Ύστερα πρέπει να τοποθετήσετε το κινητό σας σε ένα τάπερ / μπωλ γεμάτο με ρύζι. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και για την κάρτα SIM , την μπαταρία και την κάρτα SD σε ένα διαφορετικό τάπερ. Αφήστε τα τάπερ με το ρύζι, το κινητό και τα υπόλοιπα εξαρτήματά του σε σημείο που να φωτίζονται από τον ήλιο. Έτσι θα στεγνώσουν με φυσικό τρόπο και το ρύζι θα απορροφήσει την περισσότερη υγρασία. Θα ήταν προτιμότερο να αποφύγετε να στεγνώσετε το κινητό και τα εξαρτήματά του με σεσουάρ γιατί η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα.

Αν είστε αρκετά τυχεροί και δεν έχουν προλάβει να οξειδωθούν τα εσωτερικά ηλεκτρονικά μέρη του κινητού, μετά από αρκετή ώρα μπορεί το κινητό σας να λειτουργήσει κανονικά. Δεν πρέπει να βιαστείτε να το θέσετε σε λειτουργία και να θυμάστε ότι η σωστή λειτουργία του κινητού σας μετά το ατύχημα δεν είναι βέβαιη.

Η δεύτερη περίπτωση είναι το κινητό σας να πέσει σε αλμυρό / θαλασσινό νερό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει πάλι να βγάλετε την μπαταρία, την κάρτα SIM και την κάρτα SD. Αυτή την φορά όμως πρέπει γρήγορα να σκουπίσετε την μπαταρία, την κάρτα SIM και την κάρτα SD και να τα τοποθετήσετε πάλι κατά τον ίδιο τρόπο σε ένα δοχείο με ρύζι.

Το κινητό όμως θα πρέπει να το βουτήξετε πρώτα σε ένα δοχείο με γλυκό νερό (με ανοικτό το καπάκι της μπαταρίας) και να το αφήσετε εκεί για μισή ώρα. Κατά προτίμηση χρησιμοποιήστε απιονισμένο νερό. Μετά από μισή ώρα ανανεώστε το νερό και επαναλάβετε την διαδικασία κάθε μισή ώρα για 3 ώρες. Μόλις το βγάλετε από το γλυκό νερό τοποθετήστε το και αυτό σε ένα δοχείο με ρύζι και αφήστε το στον ήλιο.

Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αφήσετε το κινητό σας σε γλυκό νερό πριν το στεγνώσετε είναι γιατί στην περίπτωση του αλμυρού / θαλασσινού νερού το κινητό έχει γεμίσει με άλατα τα οποία το διαβρώνουν εσωτερικά και εξωτερικά και σταδιακά το καταστρέφουν.

Να έχετε στο νου σας ότι η επιτυχία αυτών των μεθόδων δεν είναι εγγυημένη. Είναι απλά ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τη συσκευή σας.

Σε περίπτωση που όλα αυτά αποτύχουν δοκιμάστε να επισκεφτείτε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα που ίσως μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.

via

Τα αδιάφθορα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης

Ένας bodybuilder χωρίς άκρα, αλλά με τεράστια ψυχή και θέληση για ζωή