in

Ποιο ήταν το αγόρι της σοκολάτας Kinder που πληρώθηκε μόλις 150 ευρώ για τη διαφήμιση. Η φωτογραφία του αντικαταστάθηκε μετά από 32 χρόνια μόλις αποκάλυψε την ταυτότητά του

Θεωρείται από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον κόσμο. Ήταν ο αγαπημένος διαφημιστικός χαρακτήρας των παιδιών. Το πρόσωπό του βρισκόταν πάνω σε δημοφιλές προϊόν, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, επί 32 χρόνια. Πρόκειται για τον χαμογελαστό Γερμανό που κοσμούσε το περιτύλιγμα της σοκολάτας Kinder από το 1973.

Η ταυτότητα του παρέμεινε κρυφή για πολλά χρόνια, ώσπου το 2005 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το παιδί της σοκολάτας». Το όνομά του είναι Γκούντερ Έρινγκερ. Ο 54χρονος ζει στο Μόναχο με την οικογένεια του. Εργάζεται ως εικονολήπτης και παραγωγός κινηματογραφικών παραγωγών.

Όλα ξεκίνησαν το 1973, όταν ήταν 10 ετών

YouTube

Η μητέρα του εργαζόταν σε διαφημιστικό γραφείο και συχνά της έλεγαν επαινετικά λόγια για την ομορφιά του γιου της. Για αυτό τον λόγο, αποφάσισε να τον πάρει μαζί της σε παιδική φωτογράφιση που έκανε η σοκολατοβιομηχανία Ferrero.

Οι άνθρωποι της εταιρείας ενθουσιάστηκαν με την ομορφιά του και επέλεξαν να γίνει το κεντρικό πρόσωπο στη διαφήμιση της σοκολάτας Kinder. Όπως αποκάλυψε στο βιβλίο του, όταν χαμογελούσε στην κάμερα έλεγε από μέσα του χυδαία λόγια για τον φωτογράφο.

«Αυτό είναι που σκέφτομαι κάθε φορά που βλέπω τον εαυτό μου σε περιτύλιγμα σοκολάτας», είχε πει. Για τη φωτογράφιση πληρώθηκε μόλις 300 γερμανικά μάρκα, δηλαδή περίπου 150 ευρώ. Το πρόσωπό του ταυτίστηκε με τη σοκολάτα Kinder, αν και φωτογραφήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας μόνο μία φορά.

Η μορφή του άλλαξε με τη χρήση του photoshop. Στη διάρκεια του χρόνου, τα μαλλιά του κόντυναν, τα δόντια του άσπρισαν και τα αυτιά του αντικαταστάθηκαν.

Την πρώτη φορά που είδε το πρόσωπό του στα ράφια του σούπερ μάρκετ ένιωσε περήφανος. Αργότερα, δεν ήθελε οι συμμαθητές του να τον ταυτίζουν με την αγγελική μορφή της διαφήμισης και δεν αποκάλυπτε την ταυτότητα του.

Στη Γερμανία κυκλοφορούσε η φήμη ότι το αγόρι της σοκολάτας Kinder είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και βρισκόταν σε κλινική αποτοξίνωσης. Την πρώτη φορά που είδε το πρόσωπό του στα ράφια του σούπερ μάρκετ ένιωσε περήφανος

YouTube

Κατά καιρούς, πολλοί έβγαιναν στις εφημερίδες και υποστήριζαν ότι ήταν το αγόρι της φωτογραφίας.

Το 2005 ο Έρινγκερ τους διέψευσε, καθώς αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητα του, δημοσιεύοντας την αυτοβιογραφία του. Πολλοί υποστήριξαν ότι αυτός ήταν ο λόγος, που την ίδια χρονιά η Ferrero αντικατέστησε πρόσωπό του με τον Τζος Μπέιτσον, αν και η εταιρεία το διέψευσε.

Ο Έρινγκερ δήλωσε ότι «το να βρίσκομαι στα ράφια του σούπερ μάρκετ είχε γίνει μέρος της ζωής μου. Αν με αφαιρέσουν, έπειτα από 30 χρόνια, τότε ας γίνει με τυμπανοκρουσίες».

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

Άστεγος ζήτησε την μισοφαγωμένη πίτσα που έμεινε στο τραπέζι και ο σερβιτόρος έδωσε ένα μάθημα ζωής με την απάντησή του

Περήφανη όλη η Ελλάδα: «Χρυσή» η Άννα Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας