in

Ποδήλατα από τις πιο γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες

Εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, διάφοροι κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να πουλούν και ποδήλατα, αν και σε σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες σε σχέση με τα βασικά τους προϊόντα. Είναι δίκυκλα είτε για βουνό είτε για πόλη είτε υψηλής τεχνολογίας από προηγμένα υλικά και με αεροδυναμική, όπως ισχύει και στα αυτοκίνητά τους.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Τα παρακάτω ποδήλατα βρέθηκαν στο Tour de France του 2015, ένα από τα τρία Grand Tours ποδηλασίας.

Aston Martin
Με υδραυλικό δισκόφρενο που κρύβεται στο πλαίσιο, ηλεκτρική μετατόπιση, ενσωματωμένα LED φώτα και τα πάντα από ανθρακονήματα, η Aston Martin One-77 είναι… η επιτομή του premium ποδηλάτου. Όπως και το περιορισμένης έκδοσης supercar με το ίδιο όνομα που αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του ποδηλάτου, έτσι και αυτή η Aston Martin είναι επίσης πολύ ακριβή. Η τιμή της ανέρχεται στα 39.000 δολάρια, επισκιάζοντας τα περισσότερα αυτοκίνητα του δρόμου.

aston-martin-bike-640

Ferrari
Οι πιο καλοί Ιταλοί κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων έχουν πουλήσει και ποδήλατα, όπως το Colnago built Di2 racer αξίας 16,750 δολαρίων, το οποίο είχε περιορισμένο αριθμό μοντέλων. Είχε βέβαια στην παραγωγή της mountain bike, τα οποία πωλούνται στις ΗΠΑ σε μια πιο λογική τιμή, αυτή των 520 δολαρίων.

ferrari-bike-640

Hummer
Η GM προχώρησε σε μια συμφωνία με την Montague, μια εταιρεία που κάποτε είχε προσπαθήσει να πουλήσει αναδιπλούμενα ποδήλατα στο στρατό των ΗΠΑ. Έτσι, γεννήθηκε η Hummer Tactical Mountain Bike.

hummer-bike-640

Jaguar
Η Βρετανική κατασκευαστική των σπορ αυτοκινήτων δεν δημιουργεί ποδήλατα, αλλά επέτρεψε στην εταιρεία ποδηλάτων Pinarello να χρησιμοποιήσει την αεροδυναμική της σήραγγα το 2014, για να φτιάξει το φοβερό Dogma F8 racer. Ως χορηγός της ομάδας Sky στο Tour de France, η Jaguar είναι γνωστή για το ότι ακολουθεί τους ποδηλάτες της με επιπλέον ποδήλατα και εξαρτήματα που τοποθετούνται πάνω σε μια F- type coupe ή σε μία XF Sportbrake (όπως στη φωτογραφία).

jaguar-bike-640

Jeep
Αν η Jeep βρίσκεται στην κορυφή των αμερικανικών off-road μοντέλων, είναι αυτονόητο ότι αυτή η μάρκα θα παράγει και ποδήλατα εκτός δρόμου. Όλα τα ποδήλατα λιανικής κοστίζουν λιγότερο από 500 δολάρια.

jeep-bike-640

Lamborghini
Τα ποδήλατα της Lambo είναι προφανώς από τα πιο ακριβά. Και πιο συγκεκριμένα αυτό της φωτογραφίας αξίζει 32.000 δολάρια, το οποίο έχει κίτρινο δερμάτινο τιμόνι και είναι διαμορφωμένο από ανθρακονήματα. Είναι φτιαγμένο από την IMPEC, το καλύτερο τμήμα της BMC, μια ελβετική εταιρεία που παράγει τα καλύτερα ποδήλατα για τους αναβάτες της όπως κάνει και η Lamborghini για τους οδηγούς της. Η IMPEC κατασκεύασε μόνο 50 από τα μοντέλα της Lamborghini.

lamborghini-bike-640

Land Rover
Σε αντίθεση με ένα Range Rover που είναι τόσο άνετο στην πόλη όσο και εκτός δρόμου, ένα Land Rover ποδήλατο πρέπει να επιλέγεται με βάση την τελική χρήση. Αν δηλαδή αυτή θα είναι για δρόμο ή για βουνό και μονοπάτια, αλλά σίγουρα δεν μπορείς και τα δύο. Μια άλλη διαφορά τους είναι ότι τα δίκυκλα είναι σχετικά πιο φθηνά. Υπάρχουν ποδήλατα της πόλης, πτυσσόμενα, για βουνό αλλά και παιδικά μοντέλα και κανένα από αυτά δεν κοστίζει πάνω από 800 δολάρια.

land-rover-bike-640

Lexus
Η πολυτέλεια της Toyota ακολούθησε δύο δρόμους στον κόσμο του ποδηλάτου – έναν πραγματικό και έναν φανταστικό. Το ποδήλατο βουνού NXB Concept, που παρουσιάστηκε στο motor show του Τόκιο το 2013, ακολούθησε την διαδρομή της φαντασίας, ενώ αυτό του δρόμου από ανθρακονήματα, το F-Sport (φωτογραφία), υπήρξε στην πραγματικότητα και προσφερόταν στην αγορά της Ιαπωνίας. Και όπως το Lexus LF-A supercar που αποτέλεσε την έμπνευση ήταν ακριβό, καθώς φτάνει τα 11.000 δολάρια.

lexus-bike-640

BMW
Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια BMW M3, μπορείτε να περιοριστείτε σε ένα ποδήλατο από τη BMW. Τα ποδήλατα Μ ξεκινούν από 1.350 δολάρια, όπως αυτό της φωτογραφίας και φτάνουν τα 3.228 δολάρια για τα αγωνιστικά ποδήλατα από ανθρακονήματα.

bmw-bike-640

Mercedes–Benz
Μπορεί να κοσμεί μερικά από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά και εισάγει και ποδήλατα στη γραμμή παραγωγής της. Παρέχει ποδήλατα για άνδρες, για γυναίκες και για παιδιά, με τα πιο ακριβά ποδήλατα ενηλίκων να πωλούνται για λιγότερο από 2.000 δολάρια, όσο περίπου και ένα νέο σύνολο τροχών για την E-Class sedan σας. Τα παιδικά ποδήλατα είναι πολύ λιγότερο δαπανηρά, καθώς ξεκινούν από 400 δολάρια. Φυσικά το καθένα από αυτά είναι διακοσμημένο με το σήμα της Mercedes πάνω από το μπροστινό πιρούνι, ώστε να φαίνεται.

mercedes-benz-bike-640

Porsche
Το Porsche Bike S δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το ποδήλατο με την πιο προηγμένη τεχνολογία που μπορείς να αγοράσεις, αλλά στο σκελετό του αναγράφεται με αρκετά μεγάλα γράμματα “Porsche”. Εκτός από το όνομα, διαθέτει πλαίσιο από αλουμίνιο, πιρούνια από ανθρακονήματα, υδραυλικά δισκόφρενα και ένα σύστημα κίνησης με ιμάντα, χαρακτηριστικά που είναι επαρκή για να κοστίζει 4.450 δολάρια.

porsche-bike-640

via

Ο άγνωστος Ναπολέων: Γιατί έβαζε το χέρι στο στήθος και πώς επέβαλε την κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα του δρόμου

Δείτε πώς φαίνεται ένας φονικός τυφώνας από το διάστημα! (Βίντεο)