in ,

Περπάτησε πάνω στην αρχαιότερη και βαθύτερη παγωμένη λίμνη του κόσμου και έβγαλε φωτογραφίες.

Η Βαϊκάλη είναι εντυπωσιακή. Είναι η πιο βαθιά και καθαρή λίμνη στον κόσμο. Έχει μήκος 600 χιλιόμετρα και το πάχος της φτάνει το 1,5 με 2 μέτρα. Ο πάγος της μπορεί να αντέξει οχήματα βάρους 15 τόνων, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο όχημα έχει πέσει μέσα. Ο πάγος έχει διαφορετικά μοτίβα σε διαφορετικά σημεία της λίμνης.

Επίσης, η Βαϊκάλη είναι από τις πιο διαφανείς λίμνες στον κόσμο. Κάτω από την επιφάνεια του πάγου μπορούμε να δούμε ψάρια, πράσινες πέτρες, φυτά και μπλε κόλπους. Το νερό είναι τόσο καθαρό που μπορείς να δεις αντικείμενα σε βάθος 40 μέτρων. Η ηλικία και η δημιουργία της λίμνης ακόμα δημιουργούν διαφωνίες στους επιστήμονες. Το βάθος της φτάνει τα 1.642 μέτρα.

Εκτός από την Βαϊκάλη υπάρχουν δυο ακόμα λίμνες που ξεπερνούν τα 1.000 μέτρα σε βάθος: η Τανγκανίκα (1470 μέτρα) και η Κασπία Θάλασσα (1025 μέτρα). Σε μερικά σημεία, ο πάγος είναι πολύ ολισθηρός και μπορείτε να δείτε την αντανάκλαση σας πάνω του.

Πολλοί από τους ταξιδιώτες μετακινούνται πάνω με ποδήλατο ή έλκηθρο. Υπάρχει ένας θρύλος που λέει, ότι ο πατέρας της Βαϊκάλης είχε 336 ποτάμια- γιους και μια κόρη- λίμνη, την Ανγκάρα.

Όλοι οι γιοι είχαν τις εκβολές τους στην Βαικάλη για να ανανεώνουν το νερό τους, αλλά η κόρη ερωτεύτηκε τον Yenisei (ένα ακόμη ποτάμι στη Ρωσία) και άρχισε να παίρνει τα πάντα από το νερό του πατέρα της για τον εραστή της.

Σε απάντηση, ο πατέρας έριξε έναν τεράστιο βράχο στην κόρη του και την καταράστηκε. Αυτός ο βράχος ονομάζεται Shaman και βρίσκεται στο κεφαλόβρυσο της Ανγκάρα και θεωρείται ότι είναι η αρχή. Η Βαϊκάλη είναι το πιο όμορφο μέρος στην γη.

[ipai.ru] [Instagram]

25 κυνικά αποφθέγματα από τον ευφυή Τσαρλς Μπουκόφσκι

Γιατί δεν πρέπει να φοράτε μπουφάν στο παιδί σας μέσα στο αυτοκίνητο; – Είναι θέμα ασφαλείας (ΒΙΝΤΕΟ)