in ,

Πάρτε σκύλο και θα ζήσετε περισσότερο

Οι άνθρωποι αγαπούν υπερβολικά τα σκυλιά και μπορεί αυτή η λατρεία να φαίνεται παράλογη, ακριβή και ακαθάριστη για όσους δεν έχουν σκύλο, αλλά ίσως τελικά να είναι και μια καλή επένδυση ζωής.

Η ιδιοκτησία σκυλιών, σύμφωνα με νέα έρευνες, είναι μια μορφή φυσικής ασφάλισης που προσφέρει υγεία και μακροζωία, μαζί με την αγάπη και την συντροφικότητα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports στις 17 Νοεμβρίου ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την υγεία 3,4 εκατομμυρίων Σουηδών σε διάστημα 12 ετών και τα συνέκρινε με δεδομένα σχετικά με την ιδιοκτησία σκύλων στο απαιτούμενο εθνικό μητρώο κατοικίδιων ζώων.

Από τα εκατομμύρια των Σουηδών, των οποίων τα ιατρικά αρχεία αναλύθηκαν, το 13% είχε σκύλο και από αυτούς οι ιδιοκτήτες σκύλων μεταξύ 40 και 80 ετών έτειναν να ζουν περισσότερο από αυτούς σε παρόμοια ηλικιακή ομάδα που δεν είχαν.

Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο επιδημιολόγος Tove Fall του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, συνόψισε τα ευρήματα για το Quartz  δηλώνοντας: «Στον γενικό πληθυσμό (τόσο μονογονεϊκοί όσο και μη), οι ιδιοκτήτες σκύλων είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες και κατά 23% χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό θάνατο κατά τη διάρκεια των 12 ετών παρακολούθησης».

Ειδικότερα, η ιδιοκτησία σκύλου συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις. Οι ερευνητές προσφέρουν τη θεωρία ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων ζουν περισσότερο επειδή τα κατοικίδια ζώα παρέχουν ένα είδος κοινωνικής στήριξης και κίνητρο για τους ανθρώπους τους να είναι πιο δραστήριοι σωματικά.

Ως αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες σκύλων βγήκαν περισσότερο και είχαν περισσότερη κοινωνική αλληλεπίδραση από εκείνους χωρίς σκύλους.

Επιπλέον, για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι, η ιδιοκτησία σκύλων έδειξε δραματικά οφέλη για την υγεία. Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η μοναχική ζωή οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Στην ανάλυση αυτή, οι ιδιοκτήτες σκύλων είχαν γενικά 33% μείωση του κινδύνου θανάτου γενικά και 11% μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων σε σύγκριση με τα άτομα χωρίς σκύλους. Άλλες εξηγήσεις για τα ευρήματα αυτά περιλαμβάνουν τις επιδράσεις του σκύλου στο βακτηριακό μικροβίωμα των ιδιοκτητών.

lifo.gr

Πολλαπλασιασμός Παχυφύτων από τα Φύλλα! Μια Εκπληκτική Μέθοδος που θα Σας Εντυπωσιάσει!

Αμπάρο: Γνωστό ως και εμετός φάλαινας πωλείται πανάκριβα και το βρήκε τυχαία στην παραλία