in

Ο διάσημος κανίβαλος της Σκωτίας που κρυβόταν σε σπηλιά με την πολυπληθή οικογένειά του. Λέγεται ότι σκότωσαν και έφαγαν περισσότερους από 1000 ανθρώπους

Ο Αλεξάντερ Σουόνι Μπιν καταγράφηκε στην ιστορία της Σκωτίας ως ο πιο διάσημος κανίβαλος. Θεωρείται ότι μαζί με την οικογένειά του, σκότωσε και έφαγε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους μέσα σε 25 χρόνια.

Λέγεται ότι γεννήθηκε στο Ανατολικό Λόθιαν της Σκωτίας, είτε στα τέλη του 15ου αιώνα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ιακώβου Α’, είτε στις αρχές του 16ου, επί βασιλείας του Ιακώβου ΣΤ΄ της Σκωτίας.

Από νωρίς ο Μπιν έδειξε ότι το εμπόριο, με το οποίο ασχολείτο ο πατέρας του, δεν του ταίριαζε.
Εκείνος και η γυναίκα του Άγκνες Ντάγκλας, η οποία είχε τις ίδιες «προτιμήσεις» με εκείνον, αποφάσισαν να αποκοπούν από την υπόλοιπη κοινωνία. Πήγαν να μείνουν στη σπηλιά Μπενάν, στην ακτή Ερσάιρ.

Η σπηλιά ήταν η πιο κατάλληλη κρυψώνα για το ζευγάρι των εγκληματιών. Η είσοδός της πλημμύριζε δύο φορές την ημέρα και έτσι κρυβόταν από τα μάτια των περαστικών.
Απέκτησαν 14 παιδιά και 32 εγγόνια, πολλά από τα οποία ήταν αποτέλεσμα αιμομιξίας.

Οι Μπιν έκλεβαν και σκότωναν τους μοναχικούς περαστικούς.
Ύστερα, τους έσερναν στη σπηλιά τους, τους διαμέλιζαν και τους έτρωγαν. Πολλά από τα μέλη που περίσσευαν, ξεβράζονταν στις γύρω ακτές.

Παρόλο που η εξαφάνιση όλων αυτών των ανθρώπων κίνησε την περιέργεια των κατοίκων των γύρω περιοχών, κανένας δεν μπορούσε να εντοπίσει ποιος ήταν ο δολοφόνος.

Όσο μεγάλωνε η οικογένεια, μεγάλωνε και η επιθυμία τους για ανθρώπινη σάρκα.
Κάποιο βράδυ επιτέθηκαν σε ένα ζευγάρι που επέστρεφε σπίτι του από γιορτή.

Η γυναίκα δολοφονήθηκε. Ο σύζυγός της όμως, είχε όπλο και κατάφερε να γλιτώσει.

Εκείνος και ακόμα 20 άτομα που περνούσαν από εκεί, έγιναν μάρτυρες της δολοφονίας.
Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, πολλοί συνέδεσαν τους Μπιν με τις εξαφανίσεις και τα ανθρώπινα μέλη που ξεβράζονταν στις ακτές.

Ο βασιλιάς μαζί με 400 στρατιώτες, σκυλιά και ντόπιους εθελοντές πήγαν στη σπηλιά και συνέλαβαν την οικογένεια κανιβάλων. Αφού μεταφέρθηκαν στις φυλακές το Εδιμβούργου, καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Παρόλο που έχουν αναφερθεί σε πολλά κείμενα, δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα που να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μύθο.

Η ιστορία τους έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς. Μεταξύ των έργων που βασίστηκαν στους Μπιν είναι και η Χολιγουντιανή ταινία “The Hills Have Eyes”.

via

Το μεγάλο πανηγύρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο

Υιοθετημένος σκύλος δεν μπορεί να σταματήσει να αγκαλιάζει την γυναίκα που τον έσωσε