in

Ο γορίλας που μεγάλωσε με ανθρώπους όταν τους γονείς του δολοφόνησαν αστυνομικοί

Έκανε μόνος του μπάνιο κι έστρωνε το κρεβάτι του. Αρρώστησε και πέθανε όταν νόμιζε ότι τον εγκατέλειψαν

Από τη mixanitouxronou.gr: Η ασυνήθιστη ζωή ενός γορίλα που μεγάλωσε σαν ένας κανονικός κάτοικος σε χωριό της Αγγλίας, διατηρώντας τη δική του κρεβατοκάμαρα, απολαμβάνοντας περιπάτους με μαθητές και κάνοντας μπάνιο ολομόναχος δεν είχε αποκαλυφθεί για χρόνια. Ο πίθηκος, που ονομαζόταν Τζον Ντάνιελ, έπαιζε με τα παιδιά, έτρωγε τριαντάφυλλα από τους γύρω κήπους και απολάμβανε να πίνει τσάι και μηλίτη.

Οι φωτογραφίες από τη ζωή του γορίλα στο Gloucestershire της Αγγλίας, ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτές ο Τζον Ντάνιελ απεικονίζεται σε στιγμές διασκέδασης με τους μικρούς του φίλους, οι οποίοι δεν δίσταζαν μέχρι και να τον κάνουν βόλτες μέσα σε ένα καρότσι, σαν να επρόκειτο για ένα φυσιολογικό μωρό.

Oι κάτοικοι στο χωριό Uley υιοθέτησαν τον γορίλα, που αιχμαλωτίστηκε όταν ήταν μωρό στη Gabon. Οι Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τους δυο του γονείς.

Ο Τζον, μεγάλωσε σαν ένα κανονικό αγόρι και εκπαιδεύτηκε κατά τέτοιον τρόπο που στο τέλος ήταν ικανός μέχρι και να στρώνει το κρεβάτι του μόνος του. Το 1918, ο Τζον δόθηκε προς πώληση στο πολυκατάστημα Derry & Toms και αγοράστηκε έναντι 300 λιρών από τον Major Rupert Penny.

H αδελφή του, Alyce Cunningham, ανέθρεψε τον γορίλα και τον μετέφερε στο εξοχικό της σπίτι στο Uley, όπου του έβγαλε το παρατσούκλι «σουλτάνος». Εκείνη ήταν που μεγάλωσε τον γορίλα σαν πραγματικό της παιδί και ο Τζον φρόντιζε να πηγαίνει για συχνά βόλτα με τους μαθητές του χωριού. Λέγεται, ότι αργότεροι οι θετοί ιδιοκτήτες του γορίλα εξαπατήθηκαν και τον πούλησαν σε ένα τσίρκο. Τελικά ο γορίλας μεταφέρθηκε στην Αμερική, όπου και πέθανε.

Η κυρία Groom, μια ηλικιωμένη από το χωριό μιλώντας για τον γορίλα είπε: “Μέχρι πρόσφατα ζούσαν άνθρωποι που τον θυμόντουσαν να κάνει βόλτες στο χωριό παρέα με τα παιδιά. Συνήθιζε να τρυπώνει στους κήπους και να τρώει τα τριαντάφυλλα.

Τα παιδιά τον έβαζαν σε ένα καρότσι και τον έκαναν βόλτες. Ήξερε ποιο σπίτι είχε καλό μηλίτη να το επισκεπτόταν συχνά για να τον κεράσουν. Είχε τη δική του κρεβατοκάμαρα, μπορούσε να ανοίξει μόνος του τα φώτα και να πάει τουαλέτα, έστρωνε μόνος του το κρεβάτι και πλενόταν χωρίς καμία βοήθεια.”

Η κυρία Cunningham δεν μπορούσε να φροντίζει άλλο για την ανατροφή του γορίλα όταν εκείνος έφτασε τα 95 κιλά. Πούλησε το ζώο, το 1921 σε έναν Αμερικανό που της υποσχέθηκε ότι θα τον μετέφερε σε ένα σπίτι στη Φλόριντα. Αλλά ο γορίλας στάλθηκε τελικά σε ένα τσίρκο και επίσης συμμετείχε σε παραστάσεις για τον ζωολογικό κήπο Ringling στο Madison Square Garden, στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο η υγεία του γορίλα επιδεινώθηκε, γιατί θεωρούσε ότι η κυρία Cunningham τον εγκατέλειψε. Οι υπεύθυνοι του τσίρκου ειδοποίησαν την κυρία Cunningham για την κατάσταση του Τζον αλλά όταν εκείνη έφτασε στην Αμερική, ήταν ήδη αργά. Ο Τζον είχε πεθάνει από πνευμονία. Το σώμα του δόθηκε για συντήρηση στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στη συνέχεια, το 1922 μεταφέρθηκε στο μουσείο της Νέας Υόρκης, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

via

Πού νοσεί το σώμα όταν πονάει η ψυχή

Γυναίκα γέννησε στα 60 της μετά από προσπάθειες 20 χρόνων και ο άντρας της την παράτησε επειδή δεν άντεχε το κλάμα του μωρού