in

Οξυζενέ: 12 λόγοι για να το έχετε πάντα στο σπίτι – Έξυπνες χρήσεις που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Οξυζενέ: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα μικροβιοκτόνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή απολυμαντικά, το οποίο εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς μέσα από τη διαδικασία της οξείδωσης.

Δηλαδή, προκαλεί ελεγχόμενο κάψιμο. Μάλιστα, οι ιδιότητες είναι από τις καλύτερες για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Κάτι ακόμα καλύτερο είναι η χαμηλή τιμή του και η έλλειψη παρενεργειών, αφού δεν περιέχει επιπλέον χημικές ουσίες. Πριν σας μιλήσουμε για όλους τους θαυμάσιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στο σπίτι σας, να θυμάστε ότι τα περισσότερα διαλύματα που αγοράζετε έχουν ισχύ 3%. Έχοντας αυτό υπόψη, ετοιμαστείτε να μάθετε δώδεκα λόγους για τους οποίους το οξυζενέ δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι σας.

Ακολουθούν δώδεκα λόγοι για να έχετε το οξυζενέ στο σπίτι σας
– Υπεροξείδιο του υδρογόνου σε τραπέζια και ξύλινες επιφάνειες κοπής: Τα τραπέζια και οι ξύλινες επιφάνειες κοπής αποτελούν ιδανικό περιβάλλον πολλαπλασιασμού διαφόρων μικροβίων, όπως η σαλμονέλα που υπάρχει στο ωμό κρέας. Απλώς ψεκάστε καλά αυτές τις επιφάνειες με οξυζενέ για να τις απολυμάνετε.

Φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκετε στην αγορά σήμερα καλύπτονται από κάθε είδους μικρόβια και χημικές ουσίες. Αυτές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας. Για να απαλλαγείτε από αυτά, απλώς ρίξτε μισό φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα μπολ με νερό. Έπειτα, πλύνετε τα προϊόντα με αυτό το μείγμα.

Ψυγείο και νεροχύτης: Χρησιμοποιούμε συχνά το ψυγείο για να αποθηκεύσουμε τροφές και το νεροχύτη για να πλύνουμε τρόφιμα και μαγειρικά σκεύη. Επειδή σε αυτά τα σημεία μπορεί να συγκεντρωθούν χιλιάδες διαφορετικά είδη μικροβίων. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα σπρέι με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Επιπλέον, περιοδικά να ψεκάζετε με αυτό το εσωτερικό και το εξωτερικό του ψυγείου σας. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί.

Κι άλλοι λόγοι για να έχετε το οξυζενέ στο σπίτι σας
– Σφουγγάρια: Τα σφουγγάρια που έχετε στην κουζίνα σας φιλοξενούν κάθε είδους βακτήρια. Αυτό, διότι χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων των τροφών. Για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα σφουγγάρια σας, φτιάξτε ένα μείγμα από μισή ποσότητα οξυζενέ και μισή ποσότητα νερού. Απλώς βυθίστε σε αυτό τα σφουγγάρια σας.

Λεύκανση ρούχων: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση λεκέδων από λευκά ρούχα ή για την απομάκρυνση λεκέδων αίματος από χαλιά και υφάσματα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι οξυζενέ στο πλυντήριό σας όταν πλένετε λευκά ρούχα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε αυτό το ισχυρό απολυμαντικό απευθείας πάνω στους λεκέδες αίματος.

Αναζωογονητικό και αποτοξινωτικό μπάνιο: Για να κάνετε ένα αναζωογονητικό, δροσιστικό και αποτοξινωτικό μπάνιο, ρίξτε τρία τέταρτα οξυζενέ 3% στο ζεστό νερό της μπανιέρας σας . Βυθιστείτε σε αυτό για τουλάχιστον μισή ώρα.

Επιπλέον, λόγοι για να έχετε το οξυζενέ στο σπίτι σας
– Μύκητες ποδιών: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την καταπολέμηση των μυκήτων στα πόδια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα διάλυμα με μισή ποσότητα οξυζενέ και μισή ποσότητα νερού, στο οποίο θα βυθίζετε τα πόδια σας κάθε βράδυ.

Μολύνσεις: Το οξυζενέ μπορεί να βοηθήσει στη μάχη κατά των μυκητιάσεων και άλλων μολύνσεων του δέρματος. Μπορείτε να το εφαρμόζετε απευθείας πάνω στα πάσχοντα σημεία αρκετές φορές την ημέρα.

Ακάρεα: Τα ακάρεα μπορούν να συγκεντρωθούν σε σημεία που δεν το περιμένετε ή εκεί όπου δεν τα προσέχετε και μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν επιδείνωση της υγείας σας. Για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τα ακάρεα, φτιάξτε ένα μείγμα από μισή ποσότητα οξυζενέ και μισή ποσότητα νερού και ψεκάστε τα σημεία στα οποία πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχουν ακάρεα.

Οι υπόλοιποι λόγοι για να έχετε το οξυζενέ στο σπίτι σας
– Οδοντόβουρτσα: Η οδοντόβουρτσά σας μπορεί να φιλοξενεί κάθε είδους μικρόβια τα οποία ίσως τελικά να βλάψουν την υγεία σας. Για να την καθαρίσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τη βυθίσετε σε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Πονόδοντοι: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν έχει αναλγητικές ιδιότητες, όμως είναι αντιικό, αντιβιοτικό και έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες. Όλα αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων στο στόμα.

Ξέβγαλμα μαλλιών: Αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας μερικούς τόνους, ανακατέψτε υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% με ίση ποσότητα νερού. Έπειτα ψεκάστε το μείγμα στα μαλλιά σας μετά το ντους σας. Η αλλαγή δεν είναι πολύ δραστική αλλά θα μοιάζει φυσική.

80χρονος παππούλης σε βάρκα προσπαθεί να σώσει κόσμο από στέγες στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Η Ελλάδα υποκλίνεται σε αυτούς τους διασώστες: Όλη νύχτα έσωζαν ζωές εγκλωβισμένων, συγκλονιστικές εικόνες