in

Μικρό τραυματισμένο πουλάκι φορά «χιονοπέδιλα» και στέκεται και πάλι στα πόδια του.

Τι θα κάνατε αν βρίσκατε ένα κοτσύφι με χτυπημένα πόδια; Θα μπορούσατε να πάρετε λίγο χαρτόνι και ταινία, να προσθέσετε λίγη δημιουργικότητα και να δημιουργήσετε κάτι απίθανο ως λύση για να φτιάξετε το πρόβλημα. Κάποιοι καλοί άνθρωποι από το Κέντρο Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια ανέλαβαν την φροντίδα ενός κοτσυφιού με μια πάθηση στα πόδια που δεν του επέτρεπε να περπατά, να κουρνιάζει ή να πιάνει διάφορα πράγματα. Το πουλάκι τραυματίστηκε και δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις αρθρώσεις του.

Είναι κάτι συχνό στα νεαρά πουλιά. Οι διασώστες έφτιαξαν κάτι που μοιάζει με μικροσκοπικά χιονοπέδιλα. Ο σχεδιασμός τους θα επαναφέρει τα πόδια του πουλιού στην αρχική τους θέση και έτσι θα θεραπευτούν. Πριν από αυτό, το κοτσύφι έπρεπε να περπατά στην κορυφή των δακτύλων του, κάτι που προκαλούσε μόνο επιπλέον τραυματισμό. «Συνήθως παίρνει μια με δύο εβδομάδες για να επιστρέψουν στο κανονικό τα πόδια αν φορούν τα χιονοπέδιλα.» δήλωσε ο Duane Tom από το Κέντρο στο The Dodo.

Οι πηγές επιβεβαιώνουν πως τα χιονοπέδιλα βοήθησαν με επιτυχία. Πλέον, το πουλάκι είναι έτοιμο να επιστρέψει στη φύση και να ζήσει κανονικά με τους φίλους τους. Υπέροχα! Πρόσφατα ένα τραυματισμένο κοτσύφι διασώθηκε από το Κέντρο Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-120

Οι διασώστες δημιούργησαν μικροσκοπικά αξιολάτρευτα χιονοπέδιλα για να γιατρέψουν τα πόδια του.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c-46

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κτηνιάτρου Duane Tom : «Χρειάζεται δύο εβδομάδες φορώντας τα χιονοπέδιλα για να επανέρθουν τα πόδια του πουλιού πάλι στο κανονικό». Περισσότερες

Επιμέλεια: tilestwra.com πληροφορίες: California Wildlife Center, (h/t: thedodo)

Τσιγγάνοι της Θάλασσας: Η φυλή στο Βόρνεο που ζει μέσα στο δικό της μικρό παράδεισο

5 Λόγοι που η κυτταρίτιδα εμφανίζετε από το πουθενά και μια φυσική κρέμα που κάνει θραύση