in

Μη δίνεις άπειρες ευκαιρίες σε κάτι που μπάζει εξαρχής

Σκόρπιες ευκαιρίες πολλοί από εμάς δώσαμε, δίνουμε και -δυστυχώς- δεν αποκλείεται να ξαναδώσουμε. Δεν είναι ότι μας ξεγέλασαν οι άνθρωποι ούτε ότι δε ζυγίσαμε σωστά την κατάσταση και τις συγκυρίες. Το ξερό μας το κεφάλι φταίει κι ο εγωισμός μας. Αυτό το λανθασμένο πείσμα, το «αυτήν τη φορά πρέπει να δουλέψει» που ψιθυρίζαμε στον εαυτό μας κάθε φορά που πέφταμε για ύπνο.

Όντως, θέλαμε οπωσδήποτε αυτήν τη φορά να δουλέψει κι αν ρωτάς το γιατί, την απάντηση θα τη βρεις στην εξής λέξη: μοναξιά. Είτε χώρισες πρόσφατα είτε είσαι καιρό μόνος, αυτή εκεί είναι και καραδοκεί και κακά τα ψέματα, λίγοι την αντέχουν. Λίγοι τα έχουν βρει μαζί της και συνυπάρχουν ειρηνικά. Οι περισσότεροι δεν την παλεύουν λεπτό και στην υπερπροσπάθειά τους να τη διώξουν, στο τέλος μαζί της καταλήγουν.

Επιθυμώντας, λοιπόν, όσο τίποτε να βρεις και πάλι την ευτυχία, γνωρίζεις έναν άνθρωπο και ξεκινάς να ποντάρεις πάνω του. Να κάνεις σχέδια, να έχεις αισιοδοξία, να διώχνεις τις δεύτερες σκέψεις και να επιμένεις πως αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά. Όμως μάντεψε: έχεις ήδη σχηματίσει από μόνος σου μια θολούρα και πάντα, όπως και να ‘χει, δε γίνεται όλα να πηγαίνουν καλά. Θα έρθει και το στραβό, το άσχημο, το οποίο θα διαδεχτεί το καλό και πάει λέγοντας αυτός ο φαύλος κύκλος.

Αυτή η θολούρα, λοιπόν, που οικειοθελώς δημιούργησες θα είναι κι ο λόγος που θα πέσεις για άλλη μία φορά έξω. Αν τολμήσεις κι αναρωτηθείς το γιατί, να ξέρεις, θα έχεις θράσος. Πολύ απλά διότι στην προκειμένη περίπτωση, ο άνθρωπος αυτός είχε δώσει δείγματα ότι δεν πρόκειται το μεταξύ σας να τραβήξει για πολύ. Δικαιολογίες για να μη σε δει, απάντηση στα μηνύματά σου μετά από ώρες ολόκληρες –αν όχι μέρες–, έντονη επιμονή στο να κρατήσει το γεγονός ότι βγαίνετε κρυφό απ’ τους φίλους του γιατί «είναι πολύ νωρίς», είναι μόνο μερικά παραδείγματα από όσα συνέβαιναν. Παρ’ όλα αυτά, εσύ συνέχισες να δίνεις σε αυτόν τον άνθρωπο ευκαιρίες, σε αυτό που είχατε, μόνο και μόνο επειδή ήθελες να το κάνεις να δουλέψει.

Η κατάληξη προβλέψιμη. Ελάχιστο διάστημα αργότερα, ο άνθρωπος αυτός έφυγε απ’ τη ζωή σου. Σημασία δεν έχει ο τρόπος, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι έφυγε. Καθώς έφευγε, όμως, πήρε μαζί του όλες αυτές τις ελπίδες και τις προσδοκίες που εσύ δημιούργησες, αφήνοντάς σε πίσω με ελάχιστα συναισθήματα. Και να ‘σαι λοιπόν, πάλι να πρέπει να στηριχτείς μόνος σου στα πόδια σου, πάλι να πρέπει να ξεκινήσεις απ’ το μηδέν, πάλι να πρέπει να αναζητήσεις το επόμενο υποψήφιο ταίρι σου.

Αρχικά, να θυμάσαι αυτό: αν κάτι θα δουλέψει, φαίνεται απ’ την αρχή. Αν πάλι δεν πρόκειται να δουλέψει, φαίνεται επίσης απ’ την αρχή. Σταμάτα να σκορπάς ευκαιρίες σε ανθρώπους που δεν τις αξίζουν, μην επιτρέπεις στη μοναξιά να σου θολώνει την κρίση και βγες εκεί έξω να διεκδικήσεις αυτό που πραγματικά ψάχνεις κι αξίζεις. Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς άλλα «έλα μωρέ, σιγά, θα στρώσει». Τι είναι ένας άνθρωπος για να στρώσει ή για να τον στρώσεις, χαλί; Δεν το νομίζω.

Και να σου πω και το άλλο; Τι φταίει ο άλλος αν εσύ πέρασες τα χίλια δεινά με τις προηγούμενές σου σχέσεις; Θέλεις πλέον κάποιον να στηριχτείς πάνω του, ίσως και να εξαρτηθείς, εδώ που τα λέμε. Δικαίωμά σου. Μην ξεχνάς όμως ότι it takes two to tango κι αν ο άλλος δε θέλει να γίνει το στήριγμά σου, δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ούτε στο ελάχιστο.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να μας αρέσει κάποιος κι ενώ εμείς θέλουμε κάτι σοβαρό, ο άλλος να θέλει κάτι χαλαρό να περάσει την ώρα του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, καλό θα ήταν να μην περιμένεις τίποτα. Πάντα θα είσαι αυτός που νιώθει, δίνει κι υποχωρεί στα περισσότερα, ενώ ο άλλος νιώθοντας λιγότερα θα σε κουμαντάρει όπως θέλει. Αν θες να παίξεις αυτό το ρόλο παιξ’ τον, όμως να ξέρεις, θέλει γερό στομάχι για να αντέξεις μέχρι το φινάλε, μέχρι και την τελευταία σκηνή ώστε να πέσει η αυλαία.

Αν λοιπόν βλέπεις ότι εξαρχής ο άλλος δε θέλει αυτά που θες ή απλώς σού κάνει νούμερα, φύγε όσο είναι νωρίς. Το χρόνο, την ενέργεια και τα ψυχικά τραύματα που θα γλυτώσεις, θα σου χρησιμεύσουν στο να είσαι απόλυτα έτοιμος όταν θα γνωρίσεις αυτό το «κάτι καλύτερο». Μην πιέζεις καταστάσεις και κυρίως, μην πιέζεις ανθρώπους να θέλουν πράγματα απλά και μόνο επειδή αυτά θες κι εσύ. Αν είναι ο άλλος να θελήσει κάτι επειδή απλά και μόνο εσύ του το ζητάς, τότε καλύτερα να μην μπεις καν στη διαδικασία να το ζητήσεις.

Το καλύτερο πράγμα στον έpωτα είναι αυτή η αβίαστη χημεία που θα σου βγει με τον άλλον. Το πάθος, η ορμή που θα σας βγαίνουν από κοινού χωρίς καν να προσπαθείτε: εκεί βρίσκεται όλη η μαγεία. Αν είναι να προσπαθείς ακόμη και για αυτό, τότε βρίσκεσαι στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή, με το λάθος άνθρωπο.

Συντάκτης: Ειρήνη Μανουσαρίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr

Παντρεύτηκε ένας στο χωριό και μόλις πήγε τη γυναίκα του στο σπίτι

Τριαντάφυλλος: «Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από τις γεματούλες γυναίκες»