in

Μην Χρησιμοποιείτε το Κινητό σας το Βράδυ πριν Πέσετε για Ύπνο.

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, σίγουρα θα περνάτε λίγο χρόνο τη νύχτα χρησιμοποιώντας το smartphone σας λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Το να ρίξετε μια απλή ματιά σε κάτι, μοιάζει απόλυτα ασφαλές και φυσιολογικό. Ωστόσο, καθώς η χρήση του smartphone αυξάνεται, δεν φαίνεται να είναι καθόλου καλό για το σώμα σας.

Η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου, είναι ένα κοινό πρόβλημα για το οποίο πολλοί άνθρωποι μιλάνε, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε. Το «μπλε φως» που παράγουν τα smartphones, συνδέεται με αρκετά σοβαρά ζητήματα υγείας.

«Το μπλε φως είναι μέρος του πλήρους φάσματος του φωτός, που σημαίνει ότι είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτό από τον ήλιο κάθε μέρα.

Ωστόσο, η νυχτερινή έκθεση σε αυτό το φως, η οποία εκπέμπεται σε υψηλά επίπεδα από smartphones, tablet, φορητούς υπολογιστές και άλλες οθόνες LED, μπορεί να βλάψει την όρασή σας. Καταργεί επίσης την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης, η οποία απορρίπτει τα φυσικά σημεία του ύπνου του σώματός σας.

Η νυχτερινή χρήση των smartphone είναι συνδεδεμένη με τα παρακάτω 3 προβλήματα!

1. Καταστρέφει τα μάτια

Η έκθεση στο «μπλε φως» τη νύχτα, έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί βλάβη στον αμφιβληστροειδή και τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, είναι η απώλεια της κεντρικής όρασης ή η δυνατότητα του να βλέπει κανείς αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του.

Η ανάπτυξη του καταρράκτη, συνδέεται επίσης με την έκθεση στο μπλε φως. Ένας γιατρός, βρέθηκε αντιμέτωπος με ανθρώπους ηλικίας 35 ετών να έχουν νεφελώδη, οφθαλμικά προσβεβλημένα με καταρράκτη μάτια, παρόμοια με αυτά που έχουν άνθρωποι 75 χρονών. Ο γιατρός πιστεύει ότι η χρήση των smartphone είναι η ρίζα του προβλήματος, αλλά πρέπει να γίνει περεταίρω έρευνα.

2. Απώλεια ύπνου

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το «μπλε φως» διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου στο σώμα. Χωρίς έναν σωστά ρυθμιζόμενο κύκλο ύπνου, δεν μπορείτε να έχετε τον επαρκή ύπνο που χρειάζεστε. Η έλλειψη ύπνου ή οι στρεβλωμένοι κύκλοι ύπνου, συνδέονται με μια ολόκληρη ομάδα προβλημάτων υγείας.

Αυτά περιλαμβάνουν:

• Καρδιακές παθήσεις και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα
• Αργός χρόνος απόκρισης
• Έλλειψη ανάκλησης μνήμης
• Κατάθλιψη
• Γήρανση του δέρματος
• Αύξηση του βάρους

3. Αυξημένος κίνδυνος για ανάπτυξη καρκίνου

Το έντονο φως τη νύχτα και τα προκύπτοντα προβλήματα ύπνου, είναι συνδεδεμένα με ένα υψηλότερο ποσοστό για ανάπτυξη καρκίνου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη. Η μελατονίνη, η οποία καταστέλλεται από το «μπλε φως», είναι ένα αντιοξειδωτικό που έχει αποδειχθεί ότι είναι απαραίτητο για τη φυσική καταπολέμηση του καρκίνου του οργανισμού.

Βασικά, η μελατονίνη βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμά τον καρκίνο αλλά το «μπλε φως», μειώνει την παραγωγή της. Η διακοπή παραγωγής της για «μια φορά», δεν θα ήταν σοβαρό ζήτημα, αλλά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για ώρες το βράδυ πριν πάνε για ύπνο. Το κάνουν αυτό καθημερινά. Όταν αυτό γίνεται υπερωρίες, αρχίζει να δημιουργεί τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Οι φλούδες λεμονιού απομακρύνουν τους πόνους στις αρθρώσεις – Δείτε τον τρόπο!

Τα θανάσιμα δηλητήρια που υπάρχουν μέσα σας και τι να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε