in

Μάθε τη γλώσσα του σώματος ενός σκύλου!

Τι προσπαθεί να σας πει το το σκυλί σας ; Τα σκυλιά έχουν μια γλώσσα που τους επιτρέπει να επικοινωνούν την συναισθηματική τους κατάσταση και τις προθέσεις τους σε άλλους τριγύρω τους. Αν και οι σκύλοι χρησιμοποιούν ήχους και σήματα, ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που στέλνουν είναι μέσω της γλώσσας του σώματος τους, συγκεκριμένα με τις εκφράσεις του προσώπου τους και τις στάσεις του σώματος τους.

Η κατανόηση του τι σας λέει το σκυλί σας μπορεί να σας δώσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, όπως όταν το σκυλί σας είναι τρομαγμένο και νευρικό σχετικά με το τι συμβαίνει, ή οταν το σκυλί σας είναι νευρικό και να είναι έτοιμο να ξεσπάσει απότομα σε κάποιον. Πρέπει να παρατηρήσετε το πρόσωπο του σκύλου και ολόκληρο το σώμα του.

Δείτε τις επόμενες φωτογραφίες που θα σας βοηθήσουν να ερμηνεύσετε τα οκτώ πιο σημαντικά μηνύματα που σας στέλνει ο σκύλος σας.

1. Χαλαρωμένος & προσιτόςsoma1
Αυτό το σκυλί είναι χαλαρωμένο και εύλογα ικανοποιημένο. Ένα τέτοιο σκυλί είναι ήρεμο και μη απειλητικό από οποιεσδήποτε δραστηριότητες που συμβαίνουν στο άμεσο περιβάλλον του και είναι συνήθως προσιτό.

2. Σε συναγερμό – τσεκάρει τα πράγματαsoma2
Εάν το σκυλί έχει ανιχνεύσει κάτι ενδιαφέρον, ή κάτι άγνωστο, αυτά τα σήματα επικοινωνούν ότι είναι τώρα σε συναγερμό και προσέχει ενώ αξιολογεί την κατάσταση για να καθορίσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή ή εάν πρέπει να αναλαβει δράση.

3. Κυρίαρχος & επιθετικόςsoma3
Αυτό είναι ένα πολύ κυρίαρχο και με αυτοπεποίθηση ζώο. Εδώ όχι μόνο εκφράζει την κοινωνική κυριαρχία του, αλλά επίσης απειλεί ότι θα ενεργήσει επιθετικά εάν προκαλείται.

4. Τρομαγμένος και επιθετικόςsoma4
Αυτό το σκυλί είναι φοβισμένο αλλά δεν είναι υποταγμένο και μπορεί να επιτεθεί εάν πιεστεί . Ένα σκυλί θα δώσει γενικά αυτά τα σήματα όταν αντιμετωπίζει άμεσα το άτομο που τον απειλεί.

5. Αγχωμένος και υπό πίεσηsoma5
Αυτό το σκυλί είναι κάτω από είτε κοινωνική είτε περιβαλλοντική πίεση. Αυτά τα σήματα, εντούτοις, είναι μια γενική ” αναμετάδοση” της ψυχικής διάθεσης του και δεν απευθύνεται συγκεκριμένα σε οποιοδήποτε άλλο άτομο.

6. Τρομαγμένος και ανήσυχοςsoma6
Αυτό το σκυλί είναι κάπως τρομαγμένο και δείχνει σημάδια της υποταγής. Αυτά τα σήματα έχουν σκοπό για να κατευνάσουν το άτομο που είναι υψηλότερης κοινωνικής θέσης ή που το σκυλί βλέπει όπως ενδεχομένη απειλή, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προκλήσεις και να αποτραπεί η σύγκρουση.

7. Ακραίος φόβος – Πλήρης υποταγήsoma7
Αυτό το σκυλί δείχνει πλήρη παράδοση και υποταγή. Προσπαθεί να πει ότι δέχεται τη χαμηλότερη θέση του ενώπιον ενός ανώτερου ή απειλητικού ατόμου με την ελπίδα της αποφυγής μιας σωματικής επίθεσης.

8. Παιχνιδιάρικη διάθεσηsoma8
Εδώ έχουμε τη βασική πρόσκληση για να παίξουμε. Μπορεί να συνοδευθεί από ενθουσιώδη γαύγισμα ή παιχνιδιάρικες επιθέσεις και υποχωρήσεις. Αυτό το σύνολο σημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει ότι οποιαδήποτε προηγούμενη αγρια συμπεριφορά δεν σήμαινε απειλή ή πρόκληση.

Άγια Θεοφάνεια: Η ιστορία της βάπτισης

ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΣΤΑ ΛΑΚΚΟΒΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ [ΦΩΤΟ]