in

Κιρσοί: Φυσική αντιμετώπιση με 3 συστατικά

Οι κιρσοί είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην ενήλικη ζωή τους. Παρουσιάζονται όταν οι φλέβες διαστέλλονται και δεν επιτρέπουν στο αίμα να επιστρέψει στην καρδιά.

Μια φυσιολογική φλέβα χρησιμοποιεί μια βαλβίδα για να ενισχύσει τη ροή αίματος από τα άκρα προς το μυ της καρδιάς σας. Όμως, όταν η βαλβίδα δυσλειτουργεί, σχηματίζεται κιρσός.

Αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα κακών συνηθειών, όπως ο καθιστικός τρόπος ζωής ή χρήση προϊόντων καπνού, όμως οι κιρσοί μπορούν επίσης να εμφανιστούν λόγω γενετικών παραγόντων, εγκυμοσύνης και ορμονικών ανισορροπιών.

Αρχικά μπορεί να φαίνονται πολύ μικροί, σαν τις γνωστές ευρυαγγείες, όμως σταδιακά μπορεί να εξελιχθούν σε σημείο που να προεξέχει από το πόδι σας μια οδυνηρή φλέβα.

Για πολλούς ανθρώπους είναι σημαντικό να βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία επειδή, πέρα από το ότι οι κιρσοί είναι αντιαισθητικοί, μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή και πόνο.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολυάριθμες θεραπείες διαθέσιμες σήμερα για τη μείωση των κιρσών σε σημαντικό βαθμό, ενώ το καλύτερο απ’όλα είναι ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσετε πολλά χρήματα γι’αυτές.

Με μερικά φυσικά συστατικά είναι δυνατό να εφαρμόσετε κάποιες πολύ αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις.

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή για μια σπιτική και φυσική θεραπεία για τους κιρσούς, η οποία περιέχει αλόη βέρα, καρότο και μηλόξυδο και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Δοκιμάστε τη!

Ποιες είναι οι ωφέλειες αυτής της φυσικής θεραπείας για τους κιρσούς;

kursoi-fusikoi-antimetopisei-1

Ο συνδυασμός αλόης, καρότου και μηλόξυδου συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και στη μείωση της εμφάνισης κιρσών.

Εφαρμόζετε τη συγκεκριμένη θεραπεία τοπικά και σε καθημερινή βάση για να επιφέρει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και μείωση του πόνου.

Το τζελ της αλόης βέρα, ένα από τα κύρια συστατικά, είναι πολύ γνωστό στη βιομηχανία καλλυντικών για τις πλούσιες θρεπτικές του ιδιότητες και την ενυδατική του ικανότητα.

Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη και αγγειοδιασταλτική δράση που θα μειώσει το μέγεθος των πασχουσών φλεβών και θα προάγει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Εξασφαλίζει επίσης σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών και νερό για εύκολη εφαρμογή, χωρίς να βλάπτει το δέρμα σας.

kursoi-fusikoi-antimetopisei-3

Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, μια αντιοξειδωτική ουσία που προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση και καταπολεμά τη δυσχρωμία του δέρματος.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα μεταλλικά στοιχεία και οι ίνες που περιέχονται στα καρότα τα καθιστούν ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας.

Όταν τα μαγειρεύετε και τα πολτοποιείτε, είναι εύκολο να τα χρησιμοποιήσετε ως λοσιόν σώματος για να εξασφαλίσετε τις ωφέλειες της τοπικής χρήσης.

Πολλές από τις ενεργές ουσίες στα καρότα χρησιμοποιούνται για θεραπείες σύσφιξης, καθώς βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και προλαμβάνουν την πλαδαρότητα.

Τα καρότα συμπληρώνουν επίσης θαυμάσια άλλες θεραπείες για τους κιρσούς, επειδή ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν τη φλεγμονή.

Και τέλος έχουμε το πασίγνωστο μηλόξυδο, μια θρεπτική, αναζωογονητική και ισχυρή τροφή με αντιφλεγμονώδεις ουσίες που είναι εξαιρετικές για τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Η απευθείας εφαρμογή του μηλόξυδου μειώνει το μέγεθος των πασχουσών φλεβών και εξασφαλίζει ανακούφιση από την πίεση και την αίσθηση βάρους.

Πώς φτιάχνετε τη συνταγή με αλόη βέρα, καρότο και μηλόξυδο;

kursoi-fusikoi-antimetopisei-4Ο συνδυασμός αυτών των τριών συστατικών σε μία συνταγή είναι εύκολος και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο.

Πριν όμως ξεκινήσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν θα λύσει από μόνο του τα προβλήματά σας.

Αν και η συνεπής χρήση του θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και την κατάσταση των φλεβών σας, πρέπει να τη συμπληρώσετε με καλή διατροφή και τακτική άσκηση για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 φύλλα αλόης βέρα
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο (30 ml)

Προετοιμασία

Καθαρίστε το καρότο, κόψτε το σε μικρά κομμάτια και σιγοβράστε το σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει.

Όταν έχει μαγειρευτεί καλά, πολτοποιήστε το με ένα πιρούνι.
Ανοίξτε τα φύλλα του φυτού της αλόης με ένα μαχαίρι και ξύστε το τζελ που περιέχουν.
Αναμείξτε το με το λιωμένο καρότο και έπειτα προσθέστε το μηλόξυδο.
Μόλις έχετε έναν κρεμώδη πολτό, απλώστε τον πάνω στους κιρσούς.

Πώς χρησιμοποιείται

Κάντε απολέπιση στα πόδια σας πριν εφαρμόσετε τη θεραπεία για να εξασφαλίσετε ότι τα συστατικά απορροφώνται εύκολα.

Απλώστε τον πολτό πάνω στην πάσχουσα περιοχή κάνοντας απαλό μασάζαπό τους αστραγάλους ως τις γάμπες.

Αφήστε τον να δράσει για τριάντα με σαράντα λεπτά πριν ξεπλυθείτε με κρύο νερό.
Επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε μέρα ακολουθώντας τα ίδια βήματα.
Όπως βλέπετε, δεν είναι απαραίτητο να επενδύσετε σε ακριβές θεραπείες του εμπορίου για να αντιμετωπίσετε αυτό το συνηθισμένο πρόβλημα.

Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας δίνουμε εδώ και εφαρμόζετε την παραπάνω θεραπεία σε τακτική βάση, θα προσέξετε μεγάλη βελτίωση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: meygeia

Χάστε βάρος : 1 κιλό την εβδομάδα με λεμόνι

Νερό με Χυμό Φρούτων ή Λαχανικών θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά με αυτόν τον εύκολο τρόπο