in ,

Καστορέλαιο Στα Μαλλιά Και Την Επιδερμίδα Χρήσεις & Οφέλη

Το καστορέλαιο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, και αποκτά ξανά δημοτικότητα, καθώς επανεξετάζονται οι ευεργετικές του ιδιότητες.

Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μεταλλικών στοιχείων και βιταμίνης Ε, αλλά έχει και πολύ ισχυρές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Περιέχει επίσης ωμέγα-9 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην θρέψη της τρίχας και της ρίζας, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων, φρυδιών και φυσικά των μαλλιών.Αναζωογονεί αποτελεσματικά χάρη στα πλούσια ακόρεστα τριγλυκερίδια λιπαρά του. Το ρικινολεϊκό οξύ το οποίο περιέχεται στο καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία και πρόληψη των ακόλουθων: μύκητες, μικρόβια, λοιμώξεις, και μούχλα!

Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην πέψη, καθώς και την πρόληψη φλεγμονής του εντέρου.

Για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών, τρίψτε μερικές σταγόνες στο τριχωτό της κεφαλής.

Το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει και στη ροή της λέμφου. Ο Δρ. David Williams, δηλώνει: «Δεν υπάρχει φάρμακο που μπορεί να βελτιώσει τη ροή της λέμφου, αλλά η τοπική εφαρμογή με καστορέλαιο μπορεί να το πετύχει αυτό».

Εκτός από την ανάπτυξη μαλλιών, μπορεί να βοηθήσει και στα παρακάτω προβλήματα υγείας:

  • ανακουφίζει από πονοκεφάλους
  • αντιμετωπίζει λοιμώξεις του δέρματος
  • αποτρέπει την ακμή, τα σπυράκια και τα προβλήματα του δέρματος
  • ανακουφίζει το ηλιακό έγκαυμα
  • αντιμετωπίζει γαστρεντερικά προβλήματα
  • καταπραΰνει προβλήματα εμμήνου ρύσεως, καθώς χαλαρώνει τους μυς και αποτρέπει τους πόνους της περιόδου
  • προλαμβάνει και εξαλείφει την πιτυρίδα, και αποτρέπει τους μύκητες και τις μικροβιακές λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής, λόγω των ισχυρών μυκητοκτόνων και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων.

Ένας άλλος τρόπος για να αξιοποιήσετε το καστορέλαιο, είναι με κομπρέσες. Κατά αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζει πεπτικά προβλήματα, τo σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τους πόνους περιόδου, πέτρες στα νεφρά, ινομυώματα και πρησμένες αρθρώσεις.

Ρίξτε λίγο καστορέλαιο σε μια γάζα και εφαρμόστε τη πάνω στη προβληματική περιοχή. Για να κάνετε πιο δραστικό το αποτέλεσμα, τοποθετήστε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό πάνω από τη γάζα. Κάντε το για 3 φορές εβδομαδιαίως για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας. 

Credit: yixes.com

Τέσσερις παντρεμένοι άντρες πήγαν για ψάρεμα

Βούτηξε στα 70 μέτρα βάθος μέσα σε ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο και ανακάλυψε ανακάλυψε ένα υποθαλάσσιο ποτάμι