in ,

To Σαλιγκάρι που έχει ιδιότητες μαγνήτη

Βαθιά στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά σε εξαιρετικά θερμούς υδροθερμικούς πίδακες, όπου το ζεματιστό νερό δημιουργεί πίδακες ζουν τα σαλιγκάρια του είδους chrysomallon squamiferum, κοινώς γνωστά ως φολιδωτά γαστρόποδα.

Το δυσμενές περιβάλλον ανάγκασε το σαλιγκάρι να αναπτύξει έναν μοναδικό σκελετό.

Το εξωτερικό περίβλημά του είναι καλυμμένο με μια πανοπλία που έχει ιδιότητες μαγνήτη.073fd670-e70f-4f3b-a620-249453086c7a

Το σαλιγκάρι αυτό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1999 σε βάθος πάνω από δύο χιλιόμετρα στο κέντρο του Ινδικού Ωκεανού, βαθιά μέσα στην άμμο και κοντά στους ζεστούς πίδακες.

1348671

1348673Το νερό εκεί είναι πλούσιο σε σουλφίδια και μέταλλα, τα οποία έχουν ενσωματώσει τα σαλιγκάρια στα κελύφη τους. Έτσι το σαλιγκάρι φέρει μια μαγνητική πανοπλία η οποία προσελκύει το σίδερο, που κολλάι επάνω του με ευκολία.

1348670

Το κέλυφος αποτελείται από τρία στρώματα, καθένα από τα οποία συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα της άμυνας του σαλιγκαριού με διαφορετικούς τρόπους.1348672

Για παράδειγμα, το εξωτερικό στρώμα έχει σχεδιαστεί για να σπάσει όταν δέχεται κάποιο χτύπημα, απορροφώντας την ενέργεια χωρίς να καταστρέφονται τα εσωτερικά όργανα, ενώ επίσης παραμορφώνει τα νύχια των αρπακτικών.

Τα δύο άλλα στρώματα λειτουργούν και αυτά αμυντικά προστατεύοντας το σαλιγκάρι από επιθέσεις.

Δείτε το και στο βίντεο στο 1:07 λεπτό.

5 συνήθειες των πικρόχολων ανθρώπων και πώς θα τους αποφύγετε!

Μίλτος Τεντόγλου: Πόσα χpήματα θα πάρει για το χpυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Βίντεο)