in

Ο άνθρωπος που δεν εγκατέλειψε ποτέ το Τσέρνομπιλ

Χαίρει άκρας υγείας ο 95χρονος Λευκορώσος Ivan Shamyanok ο οποίος δεν εγκατέλειψε το χωριό του, λίγα χλμ έξω από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, όπου έγινε το δραματικό πυρηνικό ατύχημα το 1986.

Ο Shamyanok παρέμεινε στο σπίτι του στο χωριό Tulgovichi, ενώ τονίζει ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι ακριβώς αυτό. Ότι δεν άφησε τα πάτρια εδάφη μετά την πυρηνική καταστροφή.papous_1Το 1986, μετά το ατύχημα που σκόρπισε ραδιενέργια στην περιοχή και όλη την Ευρώπη, πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ένας από αυτούς θα έπρεπε να ήταν και ο Ivan Shamyanok ο οποίος ζούσε εντός της επικίνδυνης ζώνης, όμως αποφάσισε να μην το κάνει.

papous_2Από τις 26 Απριλίου του 1986 που έγινε το ατύχημα, έως και σήμερα ο 90χρονος δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας, με τους γιατρούς να τον βρίσκουν υγιέστατο.papous_3«Και η αδελφή μου ζούσε εδώ με τον άνδρα της. Αποφάσισαν να φύγουν και… πέθαναν από το άγχος. Εγώ δεν αγχώνομαι. Τραγουδώ, κάνω βόλτες και παίρνω τα πράγματα “χαλαρά” όπως ζω”», τονίζει.papous_4Σύμφωνα με τον Shamyanok ακόμα και μετά την καταστροφή συνέχισαν να τρώνε λαχανικά, φρούτα, γάλα και κρέας από τα ζώα που είχαν.papous_5Ένα φορτηγό με προμήθειες περνά κάθε εβδομάδα από το σπίτι του παππού, ενώ του καθαρίζει και του πλένει η εγγονή του, που τον επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα.papous_6Εκτός των άλλων, ένα μικρό ποτήρι βότκα την ημέρα τον βοηθά να του ανοίγει η όρεξη.papous_7

papous_8Πηγη

Στο νηπιαγωγείο της είπε ότι θα την παντρευτεί – 20 χρόνια αργότερα το έκανε

Κική Δημουλά: Να τον αγαπάς τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις. Nα φεύγεις από σχέσεις που σε έκαναν να νιώθεις λίγη