in

Δείτε γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πετάμε την Φλούδα από μια Μπανάνα! Δεν είχαμε Ιδέα..

Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, βλέπετε τις φλούδες της μπανάνας και του πορτοκαλιού σαν προστασία για το εσωτερικό τους. Αλλά ξέρατε ότι οι φλούδες από αυτά τα φρούτα συγκεκριμένα περιέχουν πολλά απίθανα συστατικά και θρεπτικά στοιχεία;

Όταν τις πετάτε στα σκουπίδια χωρίς να το σκεφτείτε, πετάτε και πολλά θετικά – τα οποία θα σας παρουσιάσουμε στο παρακάτω άρθρο. Σας εγγυούμαστε ότι μετά από αυτό δεν θα τα ξαναπετάξετε ποτέ!

Φλούδες μπανάνας

1338

Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να αγοράζετε βιολογικές μπανάνες και πορτοκάλια και να τα πλένετε πριν προχωρήσετε.
Οι φλούδες μπανανας είναι σίγουρα σκληρές για να τις μασήσετε σε σχέση με τις φλούδες πορτοκαλιού.

Η Jesica Orwig του Business Insider προτείνει να προσθέτετε την φλούδα μέσα σε smoothie ή να την τηγανίζετε, να την ψήνετε ή να την βράζετε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα απίθανα οφέλη της!

Απομακρύνετε τους ρόζους

1442

Στο βιβλίο “Natural Healing Wisdom and Know-How” η Amy Rost προτείνει την χρήση καφέ ή μαύρων φλουδών μπανάνας για να απομακρύνετε τους ρόζους. Η φλούδα περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία πολεμούν την οξείδωση που ευθύνεται για τους ρόζους.
Χρησιμοποιήστε φαρμακευτική ταινία για να στερεώσετε τη φλούδα πάνω από τον ρόζο. Αφήστε το όλο το βράδυ. Θα χρειαστεί να το επαναλάβετε κάθε βράδυ για 3 εβδομάδες μέχρι να φύγει ο ρόζος.

Θεραπεία κατά της κατάθλιψης

Σωστά διαβάσατε – η φλούδα μπανάνας βοηθά με την κατάθλιψη. Όχι, αυτή η μέθοδος δεν περιλαμβάνει να βλέπετε αστεία βίντεο ανθρώπων που γλιστράνε πατώντας φλούδες μπανάνας. Είναι πιο επιστημονικό από αυτό.

Οι φλούδες μπανάνας περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα χημικό το οποίο είναι το κλειδί για την ενίσχυση των επιπέδων της σεροτονίνης. Επιπλέον, αν η κατάθλιψη επηρεάζει και τον ύπνο σας, η τρυπτοφάνη και το μαγνήσιο που υπάρχουν στις φλούδες μπορούν να σας βοηθήσουν και με αυτό.

Άφθονα θρεπτικά στοιχεία!

1546

Οι φλούδες από μπανάνες μεσαίου μεγέθους περιέχουν:

12% των φυτικών ινών που έχετε ανάγκη καθημερινά, οι οποίες βελτιώνουν την πέψη, βοηθούν στην απώλεια βάρους και μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη.

17% της βιταμίνης C που έχετε ανάγκη καθημερινά , η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

20% της βιταμίνης Β-6 που έχετε ανάγκη καθημερινά, η οποία βοηθά το σώμα να μετατρέπει τις τροφές σε ενέργεια πιο αποτελεσματικά.

Θεραπεύει τα τσιμπήματα εντόμων

Έχετε γεμίσει τσιμπήματα από κουνούπια φέτος το καλοκαίρι; Οι φλούδες μπανάνας συμβάλλουν στην μείωση της φαγούρας και του πόνου. Τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν θα τραβήξουν το υγρό των κουνουπιών από το τσίμπημα.

Τρίψτε το εσωτερικό μιας φλούδας μπανάνας πάνω στην περιοχή του τσιμπήματος για μερικά λεπτά. Επαναλάβετε αν χρειαστεί. Αυτό το κόλπο λειτουργεί και με τσιμπήματα άλλων εντόμων.

 Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο!

https://www.youtube.com/watch?v=swAMdwmpG6w

Φλούδες πορτοκαλιού

1635

Αρχικά, όπως είπαμε και προηγουμένως είναι σημαντικό να αγοράζετε βιολογικά φρούτα, τα οποία περιέχουν λιγότερα εντομοαπωθητικά και χημικά.

Καθαρίστε καλά την φλούδα του πορτοκαλιού και φάτε την. Αν δεν αντέχετε την πικρίλα, μπορείτε να την προσθέσετε σε ένα smoothie. Μπορείτε επίσης να την τρίψετε μέσα σε μια σαλάτα για γεύση.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα της τώρα:

Απώλεια βάρους

1735

Οι φλούδες πορτοκαλιού περιέχουν απίστευτα πολλές φυτικές ίνες. Σε μια πρόσφατα μελέτη, οι συμμετέχοντες οι οποίοι απλά πρόσθεσαν περισσότερες φυτικές ίνες στην διατροφή τους χωρίς να κάνουν άλλες αλλαγές, έχασαν σχεδόν τα ίδια με αυτούς που ακολουθούσαν τις συστάσεις της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Επιπλέον, οι φλούδες πορτοκαλιού περιέχουν περισσότερη από την διπλή ποσότητα ινών από το ίδιο το φρούτο (10,6 gr). Αυτή η ποσότητα είναι πάνω από το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τις γυναίκες που θέλουν να χάσουν βάρος.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Πέρα από τις φυτικές ίνες, οι φλούδες πορτοκαλιού περιέχουν και μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C – σχεδόν διπλάσια από το ίδιο το φρούτο (136 mg). Απλά σκεφτείτε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να εκμεταλλευτεί περίπου στο τριπλάσιο της βιταμίνης C που λαμβάνει όταν τρώτε ένα πορτοκάλι με τον συνηθισμένο τρόπο και πετάτε την φλούδα.

Στοματική υγεία

1831

Έχετε άσχημη αναπνοή; Αφήστε τις τσίχλες και πιάστε ένα κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού. Έχουν δυνατά αντιμικροβιακά οφέλη τα οποία είναι αποτελεσματικά στην μείωση της παρουσίας των κακών βακτηρίων στο στόμα, χαρίζοντας σας όχι μόνο φρέσκια αναπνοή αλλά και καλύτερη στοματική υγεία γενικότερα!

Επιπλέον, το άσπρο κομμάτι του πορτοκαλιού περιέχει ένα συστατικό το όποιο ονομάζεται d-limonene και δρα σαν διαλύτης που απομακρύνει τους λεκέδες από τα δόντια. Απλά τρίψτε το άσπρο μέρος στα δόντια σας, περιμένετε 5 λεπτά και μετά πλύντε τα δόντια σας. Επαναλάβετε το καθημερινά για δύο βδομάδες και θα δείτε αποτέλεσμα.

Αρωματικό χώρου

Αν σας μένουν περισσότερες φλούδες πορτοκαλιού από όσες μπορείτε να φάτε, υπάρχει κάτι μπορείτε να κάνετε με τα απομεινάρια. Φτιάξτε ένα πραγματικό αρωματικό για το σπίτι σας! Αν έχετε τζάκι, πετάξτε τις φλούδες κατευθείαν μέσα στην φωτιά – καίγονται εύκολα και το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα σε λίγο χρόνο.

Δεν έχετε τζάκι; Κανένα πρόβλημα! Απλά γεμίστε μια φλούδα πορτοκαλιού με αλάτι και αφήστε την στο σημείο που θέλετε. Το αλάτι θα απορροφήσει την υγρασία από τον αέρα και θα απομακρύνει τις επίμονες οσμές, ενώ η φλούδα πορτοκαλιού θα τις αντικαταστήσει με φρεσκάδα. Αυτό το αρωματικό θα σας κρατήσει γιε μερικές εβδομάδες.

Μάθετε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο!

Credit: davidwolfe.com

Aν μετά από αυτό δεν κόψετε το κάπνισμα, τότε μάλλον δεν θα το κόψετε ποτέ

Με ΑΥΤΟΝ τον Πεντανόστιμο Χυμό θα Καθαρίσετε τις Αρτηρίες σας και θα Προστατέψετε την Καρδιά σας με Φυσικό Τρόπο!