in

Αυτό το κόμικ θα σας διδάξει την αρετή της ευγνομωσύνης

“Η ευγνωμοσύνη μπορεί να μετατρέψει την καθημερινότητα σε γιορτή, την ρουτίνα σε ευχαρίστηση και τις συνηθισμένες ευκαιρίες σε ευλογία”, είπε ο William Arthur Ward.

Πραγματικά, η ευγνωμοσύνη είναι το μυστικό της επιτυχίας για διαρκή ευτυχία και εσωτερική γαλήνη. Η ζωή χωρίς ευγνωμοσύνη δεν έχει νόημα και είναι βαρετή.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα που αποδεικνύει στην πράξη την παραπάνω πρόταση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Ουρουγουάης, Jose Mujica, που θεωρείται από πολλούς ως “ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου.” Ο ίδιος, βέβαια, αρνείται αυτόν τον τίτλο.

Ο Jose Mujica είχε πει κάποτε: “Λένε, ότι είμαι ο φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο, αλλά δεν αισθάνομαι φτωχός. Φτωχοί είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι δουλεύουν για να μπορέσουν να διατηρήσουν έναν ακριβό και πολυτελή τρόπο ζωής και πάντα ζητάνε περισσότερα.”

Αυτό το σύντομο κόμικ αποκαλύπτει με τον πιο απλό τρόπο κάποιες αλήθειες για την ζωή, που καμιά φορά ξεχνάμε. Παραβλέψτε τις ατέλειες, δείτε πέρα από το προφανές και θα διδαχθείτε ένα πολύτιμο μάθημα.

11e931e62f81a87167d4a7c20379d53a3

Ο Ινδός ηθοποιός, Rajinikanth, είχε πει κάποτε:

“Είτε οδηγείς ένα Maruti (Suzuki) ή μια BMW ο δρόμος παραμένει ο ίδιος. Είτε ταξιδεύεις στην πρώτη θέση είτε στην οικονομική ο προορισμός δεν αλλάζει. Είτε φοράς Rolex είτε Titan, η ώρα είναι ίδια για όλους. Είτε έχεις iPhone είτε έχεις Lava, οι άνθρωποι που σου τηλεφωνούν παραμένουν οι ίδιοι.

Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι μια πολυτελή ζωή. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην μετατραπεί αυτή η επιθυμία σε απληστία. Γιατί πολύ απλά πάντα θα βρίσκουμε έναν τρόπο να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας, όμως, η απληστία δεν ικανοποιείται ποτέ και με τίποτα.”

Ένας πλούσιος κάνει πάρτι δίπλα στην πισίνα του…

To παραδοσιακό χωριό στην Φλώρινα που έχει χαρακτηριστεί ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης.