in ,

Αυτό το δέντρο ηλικίας 3.200 χρόνων είναι τόσο μεγάλο που χρειάστηκαν να ενώσουν 126 ξεχωριστές φωτογραφίες για να το αποτυπώσουν ολόκληρο

Αυτό το ηλικίας 3.200 χρόνων δέντρο είναι τόσο τεράστιο που μέχρι λίγο καιρό πριν δεν χωρούσε ολόκληρο σε μια μόνο φωτογραφία!

Είναι τόσο διάσημο που έχει και το δικό του ψευδώνυμο, “Ο πρόεδρος” , για προφανείς λόγους!

sekogia (7)

Αυτή η γιγαντιαία σεκόγια έχει ύψος 75,28 μέτρα, ο κορμός της έχει πλάτος 8 μέτρα και βρίσκεται σε αυτό το σημείο εδώ και 3.200 περίπου χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών!sekogia (2)

Έχει υπολογιστεί επίσης ότι έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια βελόνες , τις περισσότερες από κάθε δέντρο σε ολόκληρο τον πλανήτη .sekogia (3)

Συν τοις άλλοις , Ο “Πρόεδρος” αυξάνεται κάθε χρόνο λίγο πάνω από 1 κυβικά μέτρα ξύλο, γεγονός που τον καθιστά ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δέντρα στον κόσμο .sekogia (4)

Μέχρι τώρα , το δέντρο δεν ήταν δυνατόν να φωτογραφηθεί ολόκληρο. Μέχρι που μια ομάδα φωτογράφων από το National Geographic συνεργάστηκε με επιστήμονες από το Sequoia National Park για να το πετύχουν.sekogia (5)

Χρησιμοποιώντας ένα περίπλοκο σύνολο από τροχαλίες και μοχλούς και μετά από 32 ημέρες προσπάθειας κατάφεραν να τραβήξουν 126 ξεχωριστές φωτογραφίες. Όταν τις ένωσαν, είδαν επιτέλους το μαγευτικό πορτρέτο του “Προέδρου” . Απολύτως απίστευτο!sekogia (1)

Για να δείτε πώς το κατάφεραν δείτε το βίντεο:

Μάνος Πίντζης: «Η φύση δεν έδωσε τη μήτρα στον άντρα αλλά στη γυναίκα»

Ένας ετοιμοθάνατος άντρας ζήτησε από τη γυναίκα του να τον θάψει με όλα του τα χρήματα και η Χήρα πραγματοποίησε την επιθυμία του