in

Αν ξέραμε τι κρύβεται πίσω από το καθόλου αθώο μαλακτικό ρούχων!

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε μαλακτικό στο πλύσιμο των ρούχων.  Δεν φανταζόμαστε όμως πόσες και ποιες επικίνδυνες ουσίες περιέχει αυτό προκειμένου να κάνει τα ρούχα μας απαλά και μυρωδάτα.

Αν το ψάξετε θα δείτε ότι τα πιο πολλά μαλακτικά ρούχων περιέχουν απίστευτα   τοξικές και χημικές ουσίες ( μέχρι και χλωροφόρμιο) οι οποίες εισχωρούν στο δέρμα μας μέσω της επαφής με τα ρούχα και μέσω της μυρωδιάς.

Για να καταφέρουν μάλιστα να επιτύχουν οι εταιρείες αυτή την  ωραία μυρωδιά συνδιάζουν τις χημικές ουσίες με ισχυρή δόση αρωμάτων. Οι ουσίες αυτές είναι έστι σχεδιασμένες  ώστε να προσκολλώνται στο ύφασμα για “καλύτερο αποτέλεσμα”.

Τα περισσότερα μαλακτικά ρούχων περιέχουν τα εξής τοξικά χημικά:

– Α-τερπινεόλη: Πρόκειται για ένα επικίνδυνο τοξικό χημικό, που μπορεί να προκαλέσει  πονοκεφάλους, απώλεια μνήμης, μούδιασμα στο πρόσωπο κλπ.

– Βενζυλικό Οξικό Άλας: Πρόκειται για μια τοξική ουσία, που συνδέεται με τον καρκίνο του παγκρέατος και μπορείνα προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και στο αναπνευστικό.

– Βενζυλική Aλκοόλη: Προκαλεί διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, κεφαλαλγία, ναυτία, έμετος, ζάλη και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

– Χλωροφόρμιο: Πρόκειται για ισχυρή καρκινογόνο  νευροτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια της συνείδησης, ναυτία, κεφαλαλγία, έμετο.

– Λιναλοόλη: Eίναι ένα ναρκωτικό, που προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα καθώς και «απώλεια συντονισμού των μυών».

Φτιάχνουμε σπιτικό μαλακτικό εύκολα και γρήγορα:

Η καλύτερη λύση για να μη βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας είναι να φτιάξουμε με φυσικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπιτι μας ένα απλό και απολύτως ασφαλές μαλακτικό.

Χρειάζεστε μόνο:

  • 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 150 -200 ml ζεστό νερό
  • 800 ml ξύδι από μήλο
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο
  • ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρων

Μέσα σε ένα δοχείο, αμαμειγνύουμε όλα τα υλικά. Μην φοβηθείτε που το μείγμα αρχικα θα αφρίσει ( αυτό οφείλεται στη σόδα). Μόλις κάτσει, το μετακομίζουμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι με καπάκι κι είναι έτοιμο για χρήση. Μην ξενχάτε να ανακινείτε καλά το μείγμα, πριν από κάθε χρήση.

Αρκεί 1/4 φλυτζανιού στο τελευταίο ξέβγαλμα ρούχων αν πρόκεται για πλύσιμο στο χέρι διαφορετικά το βάζετε στην θήκη που έχει το πλυντήριο.

Με πληροφορίες από: healthylifetricks.com

Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε με ασφάλεια την εβδομάδα

Ποιο είναι το σημείο του σώματος που προδίδει το πόσα χρόνια θα ζήσουμε;