in

Ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο σε 10 λεπτά χωρίς χάπια

Ο πονοκέφαλος έρχεται τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Μπορεί να ξεκινήσει σαν μια μικρή ενόχληση και στη συνέχεια να γίνει ανυπόφορος.Οι πονοκέφαλοι δυσκολεύουν τη συγκέντρωση σε μια εργασία, χαλάνε τη διάθεση, και παρεμποδίζουν την όραση .

Υπάρχουν διάφορες αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο και διάφορα φάρμακα για να ξεφορτωθείτε έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο. Ενώ γνωρίζουμε τους κινδύνους που κρύβει η συχνή χρήση των ΜΣΑΦ και των παυσίπονων,σε καταστάσεις έντονου πόνου οι περισσότεροι καταφεύγουμε σε αυτές τις λύσεις.

Αντί για να καταφεύγεται σε φάρμακα για να δώσετε τέλος στους πονοκεφάλους, προσπαθείστε να μάθετε για ποιον λόγο προκαλούνται, πως μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση τους και αναζητήστε φυσικές μεθόδους για να ανακουφιστείτε από τον πόνο, όπως αυτα τα 6 σημεία πίεσης που σας παραθέτουμε παρακάτω.

Πιεσοθεραπεία για τον πονοκέφαλο

Μερικές φορές, όσο και αν έχουμε προσπαθήσει να προστατευτούμε από τον πονοκέφαλο, έρχεται και μας χαλάει τη μέρα. Πριν αρπάξετε το κουτί με τα παυσίπονα, δοκιμάστε να ανακουφιστείτε από την ένταση και τον πόνο χρησιμοποιώντας την τεχνική της πιεσοθεραπείας.

Για να εφαρμόσετε σωστά την πιεσοθεραπεία ακολουθήστε τα επόμενα βήματα

  • Καθίστε σε μια βολική θέση, κλείστε τα μάτια και πάρτε βαθιές αναπνοές.
  • Εφαρμόστε σταθερή πίεση σε κάθε σημείο και κάντε κυκλικές κινήσεις για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος στο κάθε σημείο.
  • Κάντε μασάζ σε κάθε σημείο για 30-60 δευτερόλεπτα. Αν ο πονοκέφαλο δεν υποχωρήσει περιμένετε λίγη ώρα και επαναλάβετε.

6 σημεία πίεσης για ανακούφιση από πονοκέφαλο

1. Yin Tang

Επίσης γνωστό και ως «τρίτο μάτι», το σημείο βρίσκεται ανάμεσα στα μάτια σας, όπου η γέφυρα της μύτης σας συνδέεται με το μέτωπό σας. Η εφαρμογή πίεσης στο σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τους πονοκεφάλους που σχετίζονται με τα μάτια, κυριώς για πονοκεφάλους που προκύπτουν από την κούραση ματιών. Είναι ένα σημείο κλειδί για όσους εργάζονται σε υπολογιστή και για όσους δεν κοιμούνται αρκετά.

2. Zan Zhu
Βρίσκεται στη βάση του εσωτερικού άκρου των φρυδιών σας. Το Zan Zhu μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της καταρροής της μύτης και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα άτομα με πονοκεφάλους που σχετίζονται με ρινικά προβλήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να πιέζουν αυτά τα σημεία ασυναίσθητα όταν έχουν πονοκέφαλο.

3. Ying Xiang

Αυτά τα σημεία είναι και στις δύο πλευρές των ρουθουνιών, στην ίδια ευθεία με τα μάτια σας. Το μασάζ σε αυτά τα σημεία είναι επίσης αποτελεσματικό για ρινική προβλήματα, ρινορραγίες, αλλεργικές ρινίτιδες και για την αποσυμφόριση των ιγμορείων.

4. Tian Zhu

Αυτά είναι τα δύο σημεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού κοντά στο κέντρο, εκεί που η σπονδυλική στήλη συναντά τη βάση του κρανίου. Εκτός από τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες αυτό το σημείο πίεσης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από πυρετό, ζαλάδες, πόνους στο σώμα, έλλειψη συγκέντρωσης, ρινική συμφόρηση και πόνο στα αυτιά.

5. Shuai Gu

Βρίσκονται δύο εκατοστά πάνω από την πρώτη καμπύλη των αυτιών σας. Θα νιώσετε μια μικρή λακούβα στο οστό, και έτσι θα καταλάβετε ότι είναι το σωστό σημείο. Ανακουφίζει από ημικρανίες, μειώνει το βουητό στα αυτιά, τις ζαλάδες και τον εμετό.Ενεργοποιήστε τα σημεία και στις δυο πλευρές για καλύτερα αποτελέσματα.

6. He Gu

Το πιο εκπληκτικό από τα σημεία πίεσης για την ανακούφιση πονοκέφαλο είναι το He Gu, γιατί βρίσκεται στο χέρι σας μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Η εφαρμογή πίεσης σε αυτό το σημείο ανακουφίζει από ημικρανίες, πονόδοντο, και την ένταση των μυών του αυχένα.

Η πιεσοθεραπεία είναι μια φανταστική εναλλακτική λύση για την αποφυγή φαρμάκων και την ανακούφιση πονοκέφαλο. Λειτουργεί σε δευτερόλεπτα, αντιμετωπίζει την υποκείμενη ένταση που προκαλεί τον πονοκέφαλό σας και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε τον πονοκέφαλο, θα εκπλαγείτε με το πόσο αποτελεσματική είναι!

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Πηγή: hippieteepee.gr

Τα 20 πρώιμα σημάδια του ΚΑΡΚΙΝΟΥ του πνεύμονα, που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοήσει…

Οι 6 καρκινογόνες τροφές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!