in

Αγαπάμε τους άντρες που μας εμπνέουν ασφάλεια και μας ηρεμούν

Αν για ένα πράγμα μπορώ να είμαι αντικειμενική στα 21 μου χρόνια, αυτό είναι ότι όλα είναι υποκειμενικά. Υποκειμενική ομορφιά, υποκειμενική αλήθεια, υποκειμενική οπτική. Τι λέτε όμως, για τα στάνταρ μιας γυναίκας απέναντι στο ανδρικό φύλο; Δεν είναι μερικά χαρακτηριστικά που τα αναζητούμε μανιωδώς στους άνδρες; Ε ναι, λοιπόν!

Θέλουμε τους καλογυναικάδες. Θέλουμε αυτούς τους άνδρες που κάνουν μια γυναίκα να νιώθει ασφαλής μαζί τους. Την εκθειάζουν και τη σέβονται σαν κόρη οφθαλμού. Είναι ειλικρινείς και δυναμικοί. Κρατούν την ψυχραιμία τους κι εξελίσσουν τον εαυτό τους μέσα από κάθε δύσκολη κατάσταση ή εμπόδιο. Δε χαλάνε χατίρια μα δε σ’ αφήνουν να τους κοτσάρεις και τον τίτλο «δεδομένος», γιατί είναι απρόβλεπτοι – με τη θετική έννοια του όρου. Αρσενικά παλαιάς κοπής που ξέρουν να δίνουν, να φέρονται και να αγαπάνε.

Είναι οι άνδρες της διπλανής πόρτας. Ναι κι όμως. Δε θα τους δεις να κοκορεύονται ποτέ, ούτε να καυχιούνται για δήθεν κατορθώματά τους. Τα δηθενιλίκια και τα “must be” που επιτάσσει ο καιρός μας δεν κάνουν το αυτάκι τους να ιδρώσει. Απλοί και σεμνοί στην εμφάνιση. Ουδείς λόγος υπάρχει άλλωστε να επιδείξουν εξωτερικά χαρακτηριστικά, αφού ο εσωτερικός κόσμος είναι θησαυροφυλάκιο από μόνος του.

Θα σε κάνουν να αισθάνεσαι μοναδική -αφού είσαι και το γνωρίζουν πολύ καλά. Θα είναι ευγενικοί μα όχι μαλθακοί, ξενέρωτοι και φλώροι. Δε θα σου δημιουργήσουν την παραμικρή ανασφάλεια. Δε θα σε κάνουν να ζηλέψεις για άλλες γυναίκες γύρω τους. Αντιθέτως, θα κάνουν τις άλλες γυναίκες να ζηλέψουν εσένα.

Δε σου μιλώ για ουτοπία. Σου μιλώ για άτομα που έχουν την καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους και δε βγάζουν κόμπλεξ. Σέβονται τον ανδρισμό με τον οποίο τους έχει προικίσει η μάνα φύση και το εκδηλώνουν σε κάθε τους κίνηση.

Άνδρας είσαι, αν-δρας. Αν πολιορκείς το αντικείμενο του πόθου σου σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε γωνία, σε κάθε βλέμμα, σε κάθε φιλί. Αν ανεβάζεις ψυχολογικά τη σύντροφό σου και την κάνεις να γελάει. Αν της φέρεσαι σαν να είναι από γυαλί και πρόκειται να σπάσει. Με τόση ευλάβεια. Αν είσαι στήριγμα όταν η ίδια δεν μπορεί καλά-καλά να αντέξει και να σηκώσει τον εαυτό της. Αν της υποδεικνύεις το σωστό, αλλά την αφήνεις και στην ελευθερία της. Αν είσαι προστατευτικός, αλλά θες να την καμαρώνεις να μάχεται και μόνη της.

Υπάρχουν αυτοί οι άνδρες –που τους λες κι ιππότες– σε μια εποχή που το πρότυπο του άνδρα έχει χάσει κάθε ουσία κι έχει αλλάξει περιεχόμενο. Θα σε θαυμάζουν, θα σου λένε πόσο όμορφη είσαι όταν εσύ θα αισθάνεσαι χάλια με τον εαυτό σου, θα είναι αποφασιστικοί όταν εσύ είσαι σε δίλημμα και θα σου δίνουν λύσεις στους γόρδιους δεσμούς που θα εμφανίζονται μπροστά σου.

Ίσως να είναι μετρημένοι πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού –δυστυχώς–, αλλά να ξέρεις πως υπάρχουν κι είναι γύρω σου. Έτοιμοι να σε κάνουν ευτυχισμένη με τον πιο απλό και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο. Δε σου πάει το μυαλό μέχρι που μπορεί να φτάσουν τα όριά τους. Κι αν τα φτάσουν, θα τα ξεπεράσουν κιόλας για ‘σένα.

Θυμήσου παρ’ όλα αυτά, ο καθένας στέκεται απέναντί σου και φέρεται σύμφωνα με αυτό που του βγάζεις. Αν εσύ ως γυναίκα το θεωρήσεις υποχείριό σου ή παιχνιδάκι σου, τότε να ξέρεις πως θα έχεις διαπράξει έγκλημα. Θα το αντιληφθεί και θα σου δώσει με την απουσία του απ’ τη ζωή σου τη μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο ανόητη μπορείς να γίνεις

Επιμέλεια Κειμένου Ανδριάνας Νίκου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή : pillowfights.gr

Ένας νεαρός κύριος συναντά έναν ηλικιωμένο. -Με θυμάστε; -Όχι.

Μάθετε πώς να φτιάχνετ σπιτικό σαπούνι μόνοι σας.