in

Έχετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας; Πιέζοντας σε ΑΥΤΟ το σημείο της Κοιλιάς θα ενεργοποιήσετε το έντερο σας!

Το έχουμε περάσει όλοι αυτό. Ποιο; Να καθόμαστε στην τουαλέτα και να παλεύουμε να βάλουμε το έντερο μας σε κίνηση. Αν σας λέγαμε όμως ότι υπάρχει ένα απλό κουμπί που μπορείτε να πατήσετε και να ανακουφιστείτε; Ναι, όντως υπάρχει!

Δεν είναι εφαρμογή – αφήστε το κινητό στην άκρη. Βρίσκεται στο σώμα σας. Μπορείτε να το βρείτε πολύ εύκολα. Οι ειδικοί στην πιεσοθεραπεία το ονομάζουν “θάλασσα ενέργειας” και είναι εύκολο στην χρήση. Απλά μετρήστε 3 δάχτυλα κάτω από τον αφαλό σας.

3134

Είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε; Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε κοντά σε τουαλέτα – για προφανείς λόγους. Στην συνέχεια, πιέστε με 3 δάχτυλα το σημείο. Πάρτε βαθιές ανάσες καθώς πιέζετε. Συνεχίστε να πιέζετε μέχρι να νιώσετε την επιθυμία να πάτε στην τουαλέτα. Θα χρειαστείτε από 10 δευτερόλεπτα ως 3 λεπτά.

Πώς λειτουργεί;

Σύμφωνα με τον Dr. Michael Reed Gach, θεραπευτή πιεσοθεραπείας, αυτό το σημείο λειτουργεί επαναφέροντας τις θεραπευτικές λειτουργίες του σώματος. Ένα σημαντικό κομμάτι της θεραπείας είναι η απομάκρυνση των περιττωμάτων. Παλιότερες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι το μασάζ στην κοιλιά προκαλεί αναταραχή στο σώμα κάνοντας το έντερο να κινείται και να καθαρίζει τον οργανισμό.

Ο Dr. Gach λέει ακόμη ότι το σημείο αυτό ανακουφίζει από αέρια, πόνους περιόδου, προβλήματα δυσπεψίας και πόνους στο ορθό.

Περισσότερες συμβουλές!

1. Squat

Οι τουαλέτες έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα – πρέπει να κάθεσαι και αυτή η στάση δεν βοηθά στην αφόδευση. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το σώμα είναι σχεδιασμένο να βρίσκεται σε στάση squat κατά την αφόδευση.

4123Είναι λογικό όταν βρίσκεστε αρκετά λεπτά στην τουαλέτα να σκέφτεστε ότι το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να σπρώξετε. Προσπαθήστε όμως να μην το κάνετε.

Γιατί; Επειδή προκαλεί υπερβολική πίεση στο σώμα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή καρδιακή αρρυθμία ή σε έκρηξη του εντέρου. Δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό. Απλά κάντε υπομονή και πιέστε το σημείο που αναφέραμε.

3. Κάντε δραστηριότητες

Οι ενήλικες θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 75 λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα. Σύμφωνα με το Web MD, η γυμναστική θα ενεργοποιήσει την σύσπαστη των μυών των εντέρων.

4. Καταναλώστε φυτικές ίνες

5109

Αν νιώθετε φουσκωμένοι από την δυσκοιλιότητα, βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετές φυτικές ίνες. Έχετε πολλές επιλογές για να τις προσλάβετε: μούρα, φασόλια, δαμάσκηνα και λιναρόσπορο.

Οι ίνες βοηθούν τα περιττώματα να κρατούν το νερό και να είναι πιο μαλακά.

Credit: davidwolfe.com

Προσοχή: Τι κίνδυνο αποκαλύπτουν αυτά τα σημάδια στα μάτια

Το ετοιμάζετε σε 5 λεπτά, το πίνετε για 5 ημέρες και χάνετε 5 κιλά!