in

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως είναι το μετρό στην Βόρεια Κορέα; Ας περιηγηθούμε σε αυτό…

Πολύ λίγοι άνθρωποι παίρνουν την άδεια να επισκεφθούν το καθεστώτος της Βόρειας Κορέας για να εισέλθουν στη χώρα και να περιπλανηθούν στους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ. Πολύ λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση στο σύστημα του μετρό.

Τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του και η περιορισμένη πρόσβαση των δύο γραμμών του  το κάνει ένα από τα πιο μυστηριώδη μέσα μεταφοράς στον κόσμο.

Τώρα, μια μικρή ομάδα αλλοδαπών έχει κάνει την κυβερνητική να τραβάει τα μαλλιά της . Χρησιμοποιήσετε τον προαστιακό για να πάρει μερικές φωτογραφίες

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα :

Ταξίδι στο Κέντρο της Γης , στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας

Το μετρό της Πιονγκγιάνγκ είναι το βαθύτερο υπόγειο σύστημα μεταφορών του κόσμου.

Σε κάθε στάση υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας… 

… Θα ξεκινήσει με μια κατάβαση σχεδόν τέσσερα λεπτά διάρκειας στην κυλιόμενη σκάλα κάτω από τις πλατφόρμες που βρίσκονται στα 110 μέτρα βάθος.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=X0y9puLakkc?rel=0&showinfo=0]
Το μετρό χτίστηκε τόσο βαθιά και ενισχύθηκε με θωρακισμένες πόρτες για να χρησιμοποιηθεί ως πυρηνικό καταφύγιο σε περίπτωση επίθεσης.

Όλο το μετρό είναι μια ωδή στους ηγέτες τους αλλά και σε διάφορες άλλες προσωπικότητες από εποχή σε εποχή, αφιερώματα για την  χώρα και για τις αρχές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Το σύστημα του μετρό χτίστηκε το 1973 από τον αγαπημένο τους ηγέτη Κιμ Ιλ – Σουνγκ, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε πολλά ψηφιδωτά που κοσμούν κάθε ένα από τους σταθμούς. 

Οι μεταγενέστεροι ηγέτες έχουν επίσης την δική τους θέση σε τοιχογραφίες, ανάγλυφα και φωτογραφίες με την πάροδο των ετών.

Η παρουσία τους είναι εξαιρετική, ακόμα και στα βαγόνια των επιβατών υπάρχει μια κορνίζα τους. 

Παρά το γεγονός ότι το σύστημα των τρένων και των σταθμών είναι ως επί το πλείστον μέτρια …

… Υπάρχουν μερικοί σταθμοί όπως ο Yonggwang που είναι πλούσια διακοσμημένοι.

Τα τρένα φθάνουν στην ώρα τους σε κλάσματα των 7 λεπτών, εκτός από τις ώρες αιχμής που έρχονται κάθε 2 λεπτά.

Κατά την αναμονή, οι επιβάτες μπορούν να διασκεδάσουν διαβάζοντας τις καθημερινές εφημερίδες που βρίσκονται στις πλατφόρμες, με μηνύματα και αφιερώματα για τη χώρα και το παρελθόν και το παρόν για τους ηγέτες.

Ή αν προτιμάτε, μπορείτε να απολαύσετε την πλούσια εικονογραφία που κοσμούν τους τοίχους.

Στο ένα άκρο, σχεδόν στο σκοτάδι, είναι το  αστραφτερό άγαλμα του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κοιτάζουν με υπερηφάνεια μια παρθένα και τον αμόλυντο νεαρό ηγέτη που τους βοηθά με τη λεπίδα.

“Η Νίκη από την Ιαπωνία”, αναμνηστική τοιχογραφία σχετικά με την ανεξαρτησία της Βόρειας Κορέας το 1945, μετά την εκδίωξη της ιαπωνικής κατοχής.

Κατασκευασμένη το 2013, αυτή η τοιχογραφία αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη Κιμ Γιονγκ – Ιλ στην κορυφή του βουνού Paekdu, την υψηλότερη θέση στη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ εδώ περιβάλλεται από χαμογελαστούς ανθρώπους της Βόρειας Κορέας ως πρότυπο για τους ενήλικες και τα παιδιά.

Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ ανακοινώνει σχέδια για την ανοικοδόμηση της σύγχρονης πόλης της Πιονγιάνγκ μια ημέρα μετά την ανακωχή που υπογράφηκε μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας το 1953.

Αλληγορικό τοπίο για την κατασκευή του μετρό της Πιονγιάνγκ.

“Μεγιστοποίηση αύξηση της παραγωγής και εξοικονόμηση χρημάτων” Η εμπνευσμένη ομιλία του Κιμ Ιλ-Σουνγκ στη βιομηχανική μόναδα της Βόρειας Κορέας.

Η στρατιωτική παρουσία είναι συνεχής, τόσο εντός όσο και έξω από το μετρό και δεν είναι περίεργο που εκτιμάται ότι σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού είναι στρατιωτικοί. Ένα εκπληκτικό, αλλά τίποτα το περίεργο πράγμα για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στη Βόρεια Κορέα που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο: 11 χρόνια.

Επιπλέον, το καθεστώς είναι υπερήφανό για τους επιστήμονες του. 

Αθλητές και Αθλήτριες. 

Τεχνικοί υπολογιστών μαζί με τους μηχανικούς στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Ψηφιδωτά του λαϊκού πολιτισμού και της μουσικής, όλα αυτά είναι αφιερωμένα για να αναδείξουν το μεγαλείο της χώρας και τους ηγέτες της.


via

Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός ενός αστυνομικού στο άλογο του την ώρα που ξεψυχούσε.

Αυτά είναι τα βασικά γνωρίσματα και οι ιδιότητες της Ελληνικής γλώσσας