in

Ξεβουλώστε τη μύτη σας σε λιγότερο από 1 λεπτό με αυτό το πανέξυπνο κόλπο!

Η ρινική συμφόρηση είναι ένα πρόβλημα υγείας το οποίο προκύπτει όταν οι βλεννογόνοι της ρινικής κοιλότητας παρουσιάζουν φλεγμονή με αποτέλεσμα την εμφάνιση μικροβίων και αλλεργιών. Μπορεί να προέλθει από πολλούς και διάφορους παράγοντες και μπορεί να γίνει τόσο ενοχλητική ώστε να μας εμποδίζει να ολοκληρώσουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Αρκετά συχνά η ρινική συμφόρηση είναι ένα σύμπτωμα το οποίο υποδεικνύει ότι βρίσκεστε στα αρχικά στάδια κάποιας γρίπη, κρυολογήματος ή κάποιας άλλης ασθένειας του αναπνευστικού συστήματος. Μπορεί επίσης να προέλθει από την αλλαγή του καιρού, από αλλεργίες καθώς και από μόλυνση. Οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία της ρινικής συμφόρησης είναι ένα αρκετά δυσάρεστο πρόβλημα καθώς σας εμποδίζει να αναπνεύσετε ελεύθερα και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ισχυρούς πονοκεφάλους.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες της ρινικής συμφόρησης και της καταρροής;

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η ρινική συμφόρηση αποτελεί ένα κοινό σύμπτωμα της γρίπης, του κρυολογήματος και των αλλεργιών. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι σας προκάλεσε τη ρινική συμφόρηση έτσι ώστε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να το καταπολεμήσετε.1018

  • Κρυολόγημα: Τα κρυολογήματα είναι μια από τις κύριες αιτίες της ρινικήςσυμφόρησης. Όταν κρυολογείτε η μύτη σας αρχίζει να ερεθίζεται και συνήθως φτερνίζεστε ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε 5 λεπτά περίπου.
  • Αλλεργίες: Οι άνθρωποι έχουν διάφορα είδη αλλεργιών τα οποία μπορούν επίσης να προκαλέσουν ρινική συμφόρηση. Μερικοί είναι αλλεργικοί στη σκόνη, τη γύρη, το χώμα ή στις τρίχες ζώων. Αυτό το είδος συμφόρησης προκύπτει επειδή οι πνεύμονες προσπαθούν να περιορίσουν την πρόσληψη αυτών των στοιχείων και ακολουθούν αυτήν τη μέθοδο άμυνας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε επίσης να εξετάσετε αν η αιτία που φτερνίζεστε είναι κάποια αρρώστια ή κάποια αλλεργία.
  • Αλλαγή καιρού: Οι απότομες αλλαγές του καιρού μπορεί να μειώσουν την άμυνα του οργανισμού σας ή να σας προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Η ρινική συμφόρηση μπορεί επίσης να προέλθει αμέσως μετά την άμεση έκθεσή σας σε ισχυρούς ανέμους.

Μόλις ανακαλύψετε τι προκαλεί τη ρινική συμφόρηση, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε τον κατάλληλο τρόπο για να την καταπολεμήσετε. Αν είναι εφικτό, πρέπει πάντα να θεραπεύετε την αιτία προκειμένου να εξαφανίσετε τα συμπτώματά σας. Αλλά επειδή γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να απαλλαχθείτε εξ” ολοκλήρου από τη ρινική συμφόρηση, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια εξαιρετική εναλλακτική μέθοδο για να ανακουφιστείτε από τη ρινική συμφόρηση σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Όταν μάθετε για αυτή την τέλεια εναλλακτική για την καταπολέμηση της ρινικής συμφόρησης, δεν θα χρειαστείτε ποτέ ξανά φάρμακα και αγωγές για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα. Αυτός είναι ένας εύκολος, υγιεινός και αποτελεσματικός τρόπος για να καταπολεμήσετε τα προβλήματα που συνδέονται με τη συμφόρηση.

Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τη ρινική συμφόρηση σε λιγότερο από ένα λεπτό;1120

Αν και μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι αδύνατο χάρη σε μια τεχνική πιεσοθεραπείας που προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Στην πραγματικότητα, αυτή η απλή τεχνική βοηθά στην ανακούφιση από πολλά είδη πόνου ενώ παράλληλα βοηθά στο άνοιγμα των ρινικών κοιλοτήτων.

Η πιεσοθεραπεία είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος η οποία περιλαμβάνει την πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος με τις άκρες των δαχτύλων σας και στη συνέχεια την απελευθέρωσή τους. Αυτή την τεχνική θα πρέπει να την εφαρμόζετε τρεις φορές την ημέρα ώστε να έχει αποτέλεσμα.

  • Σημείο πίεσης 1. Ο λοβός του αυτιού: Κάνετε απαλό μασάζ στους λοβούς των αυτιών σας 10 φορές.
  • Σημείο πίεσης 2. Πίσω από το λοβό του αυτιού, στο κάτω μέρος του λοβού και ακριβώς κάτω από το χόνδρο: Πιέστε και απελευθερώστε 10 φορές, χωρίς να ασκείτε άμεση πίεση στο χόνδρο.
  • Σημείο πίεσης 3. Πάνω από τη γέφυρα της μύτης, ανάμεσα στα φρύδια:Ασκείστε ελάχιστη πίεση στο συγκεκριμένο σημείο του προσώπου σας για ένα λεπτό. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να εξασφαλίσετε ότι τα ιγμόρειά σας δεν θα παρουσιάσουν φλεγμονή και δεν θα ξεραθούν.
  • Σημείο πίεσης 4. Κάτω από τα μάγουλα, επίπεδα με την κόρη του ματιού:Πιέστε και απελευθερώστε αυτό το σημείο του προσώπου σας. Αυτό το σημείο του προσώπου συμβάλει στη διάνοιξη των ιγμορείων για την καταπολέμηση της ρινικής συμφόρησης.
  • Σημείο πίεσης 5. Το κάτω μέρος των ρουθουνιών: Τοποθετήστε τις άκρες των δαχτύλων σας κάτω από τα ρουθούνια σας, πιέστε ελαφρώς κάνοντας κυκλικές κινήσεις και επαναλάβετε 10 φορές.

Δοκιμάστε το και θα δείτε τη διαφορά!

via

Δείτε πόσα χιλιόμετρα πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να χάσετε 5 κιλά μέσα σε 1 μήνα, χωρίς καθόλου δίαιτα!

Πως να ρίξετε την πίεση σας με 3 κινήσεις σε 5 λεπτά χωρίς φάρμακα! Από τον γιατρό της Σπαρτάκ Μόσχας